Grodan v.17

24 april 2015

Hej alla föräldrar!

Vi började veckan med en härlig förmiddag utomhus där barnen körde med bilar, hjälpte till att vattna i trädgården, cyklade och lekte. Några barn sjöng låtar från årets melodifestival och några barn agerade publik.

IMG_0910 IMG_0895IMG_0912

I tisdags åkte några barn till biblioteket i Dalby för att låna böcker och de hann även med att läsa några av dem.

Byggarna och Bokstavsgruppen har bytt lite tider med varandra. Numera har grupperna en förmiddags- och en eftermiddagstid i veckan var. Byggarna har kommit en bit på sin glasskiosk och de var ute och byggde i onsdags. Har ni möjligtvis färg, barnens önskemål är turkos, får ni självklart skänka en burk till oss!  Bokstavsgruppen var ute och filmade ett par scener i torsdags och barnen var glada och fulla av energi. Barnen fick sedan vara med och redigera filmen och välja ut vilka klipp de ville ha med.

Barnen födda 2010 har samlat på sig olika material under deras utflykter och i onsdags tog de fram allt de samlat ihop för att skapa olika kreationer av materialet.

På samlingarna i veckan har vi fortsatt att prata om kroppen och vi har sett två olika filmer om matsmältning.  Innan vi satte igång filmerna fick barnen berätta deras tankar angående matens väg genom kroppen och vi var imponerade över hur mycket fakta barnen hade lyckat snappa upp och komma ihåg. På fredagens samling pratade vi om tungan och vilka smaker man kan känna där. Barnen har även fortsatt att rita av sig själva i verklig storlek. Ett barn hade även med sig några skelettdelar från en hare som vi visade på samlingen.

IMG_1002IMG_0927

Vi har även haft Eriks mamma här på besök en förmiddag vilket var mycket trevligt. Ni är alla varmt välkomna att boka ett besök hos oss.

Veckans juniorkock var Nora och hon fick hjälpa till i köket hos Camilla. De fick baka bullar och skära sallad till dagens lunch. Gabriel fyllde 6 år i torsdags och vi firade honom.

image2 I torsdags var naturgruppen 2010 i Dalby söderskog. Vi hade en jättefin dag och vi tittade på alla vårblommorna som slagit ut vitsippor, smörblommor, massor av vilda orkidéer som är väldigt sällsynta. Vi plockade inget då detta är ett naturresarvat. En rolig koja hittade vi också som barnen byggde på och lekte i.

i tisdags var 2009 på Värpingeravinen vid nova. Vädret var på topp och humöret likaså.Barnen fick uppdragskort och skulle hitta olika saker. En toppendag!