Fredagsmys!

11 maj 2012

I måndags begav vi oss till kulturen i Lund för att besöka deras Alfonsutställning. Utställningen inbjöd verkligen till lek och barnen hade fantastiskt kul i Alfons värld. Vi tittade även på den permanenta utställningen om hur man bodde och levde förr, spännande tyckte barnen och ställde många frågor. Efteråt lekte vi på kulturens lekplats och där åt vi också vår lunchmatsäck.

I tisdags var några pedagoger på utbildning från naturskolan, de fick bla undersöka djurlivet i dammen utanför oss. De andra pedagogerna och barnen var ute i trädgården och lekte.

I onsdags begav sig våra 07:or (grupp 2) till Bjärred och undersökdjurlivet vid strandkanten. De hade en härlig dag tillsammans. Några av barnen som var kvar på förskolan arbetade med terracottalera och gjorde skålar, detta kommer vi att arbeta vidare med nästa vecka.

Barnen följer utvecklingen i trädgårdslandet och i våra krukor inomhus, spännande att se när det tittar upp lite grönt och se det växa dag för dag.

Idag fick aprils födelsedagsbarn bjuda på lite fredagsmys! Det blev både en smaskig kladdkaka och en god citronkaka. Vi har även blandat grundfärger idag och barnen var väldigt intresserade av att se vilka färger som trädde fram. De arbetade koncentrerat och fick fram många olika nyanser.

Ha en riktigt härlig helg!

Pedagogerna på Trädet