Fredagsbloggen v. 13

1 april 2016

Veckan som gått:

  • Vi märker verkligen att intresset för bokstäver sprider sig bland barnen. Det är många som arbetar med olika språkmaterial på olika nivåer och barnen inspirerar varandra till nya utmaningar.
  • Veckas bokstav var bokstaven T. Barnen var väldigt aktiva under samlingen och kunde komma på många ord!
  • Under en läsvila läste vi en ”Flyg! sa Alfons Åberg”  och visade samtidigt dennas motsvarighet skriven på persiska. Barnen tyckte det var spännande att se att bokstäverna var formade på ett annat sätt än våra och att den började, från vad det tyckte, bakifrån.
  • I onsdags firade vi Viktor J som fyllde tre år. Grattis Viktor!

Kommande vecka:

  • I hallen har vi satt upp en lapp angående klämdagen den 6 maj. Vänligen fyll i om Era barn kommer att vara här och i så fall vilka tider, senast måndagen den 4:e april.
  • Ni har även via mail fått en lapp angående Era barns ledighet i sommar. Även denna ska in senast måndagen den 4:e april.

Övrigt:

Vi har verkligen haft blandat väder under veckan. Se över Era barns regnkläder och gummistövlar, många barn har vuxit mycket under vintern och även deras fötter. Det är bra om regnbyxorna är tillräckligt stora att dra över ytterkläderna då det fortfarande kan vara väldigt kallt ute.

Vi vill även uppmärksamma er på att vi har fall av löss på Grodan. För att inte lössen ska sprida sig är det viktigt att ni föräldrar kammar era barn med en luskam. Det går alltså inte att se äggen och de små lössen med blotta ögat.

Trevlig helg i vårsolen!