Fredagsblogg vecka 5

30 januari 2015

Hej!

Vi startade veckan som vanligt med en uteförmiddag men den här gången hade vi även lite disco ute. Alla barnen var med och dansade, vi blev snabbt väldigt varma trots de kyliga vindarna.

Under veckan som gått har vi fortsatt att arbeta med dinosaurier och detta har vi gjort på många olika sätt. När vi arbetar så här fokuserat med något försöker vi att beröra ämnet utifrån många olika perspektiv, till exempel språklig medvetenhet, matematik och skapande. Vi har bland annat övat in en del nya sånger om dinosaurier och byggt ännu fler dinosaurieskelett med hjälp av pasta, kom gärna in i vårt kök och titta på dem!

I tisdags startade vi även ett litet projekt med några barn. Under en förmiddag stängde vi in oss i sagogrottan och pratade om hur sagor och berättelser är uppbyggda. Barnen fick sedan själva berätta en saga som pedagogen skrev ner under tiden. När vi hade benat upp hela berättelsen delade vi tillsammans in den och pratade om möjligheten att lägga till bilder för att få sagan mer levande. Det kommer att bli mycket spännande att se hur det här projektet utvecklas vidare. 

I vårt stora rum har vi lyckats få till en lekhörna och denna används flitigt av barnen. Det finns lite utklädningskläder, ett litet kök och lite köksredskap. För att inte ljudnivån ska bli alltför hög och störa de andra barnens arbete har vi köpt in två ljuddämpande skärmar. I lilla rummet har vi också möblerat om och skapat en bygghörna.

Äntligen så var det dags för ”Hela huset sjunger” och det var Grodans tur att börja. I fredags gick vi runt och bjöd in alla barnen på hela Rosa tornet! När vi bjöd in dem, passade vi också på att dela ut programmet för evenemanget. Vi hade förberett några helt nya sånger om dinosaurier och några andra väl kända sånger och ramsor.

Varma hälsningar från oss på Grodan!