Fredagsblogg vecka 41

9 oktober 2015

Ännu en vecka har passerat och hösten är nu här på riktigt!

I onsdags var det dags för barnen födda 2010  att åka till Skrylle en sista gång. Då den här gruppen är helt fantastiskt på att gå och hålla ett bra tempo valde vi att gå Ula-stigen som är tre kilometer lång. Det är en stig där vi fick följa olika sorters skog och landskap. Barnen kämpade på bra och  förutom en fruktpaus gick vi hela sträckan i ett svep! Barnen fick även prova att leda gruppen. Två och två fick de gå först i ledet och visa vägen. Det var inte alltid helt lätt att hitta de vitmålade stolparna. Efter den långa promenaden var lunchen efterlängtad!

Torsdagen var en spännande dag för våra yngsta barn, det vill säga barn födda 2012, då det äntligen var dags för deras naturdag! Det var många spända barn som fick på sig sina ryggsäckar och västar. De gick med raska steg till den nya lekplatsen och efter en stunds lek åt de sin matsäck på den högsta kullen.

På Grodan fortsätter vi att arbeta med våra etapper, en av de är värdegrund och i torsdags kom bokbussen med böckerna som vi hade beställt i ämnet. Den här gången var det Vilgot, Viktor, Lina, Adam, Albin och Viggo som följde med. Utöver kompisböckerna lånade vi en hel del andra böcker. Läsvilan efter maten var välbesökt! Vi kan varmt rekommendera bibliotekarierna på barn- och ungdomsavdelningen på stadsbiblioteket. De kommer alltid med många bra och nyttiga boktips! 

I torsdags firade vi också Viktor som fyllde 5 år! Grattis Viktor!

Barnen på Grodan älskar att sjunga! Vi sjunger nästan vid varje samling där vi försöker turas om att dra i påsen eller fiska upp sånger. De äldsta barnen fortsätter arbeta med siffror och tiokompisar. Vi har provat olika sätt att arbeta med det och barnen vi har diskuterat vilka material och arbetsätt de tyckt bäst om och varför. Det är mycket intressant att höra deras argument och tankar.

Som flera av er säkert märkt pärlas det mycket på avdelningen nu, färgglada halsband och armband och pärlplattor både med och utan mönster. Det är mycket matematik när barnen pärlar.

Ni är varmt välkomna att kika in i vårt kök där vi har vår värdegrundsvägg som växer med nya bilder för varje vecka. Det är underbart att se att vårt värdegrundsarbete märks i vardagen bland barnen och lyssna på samtalen som barnen har kring bilderna.

Vi passar även på att maila ut minnesanteckningar från föräldramötet den 24:e september.

Fredagens gruppfotografering gick väldigt bra, alla barnen var pigga och glada. Kalle pannkaka bjöd på många skratt!

Nästa vecka

På onsdag är det dags för barnen födda 2011 att gå på utflykt. Det är samling klockan 8.40 då vi måste lämna förskolan senast klockan 8.45. Barnen ska ha med sig frukt till förmiddagen och en rejäl lunchmatsäck.

På onsdag får vi på Grodan besök av Melkers mamma under förmiddagen. Det är alltid roligt när ni vill komma på besök till oss. Ta gärna kontakt med en pedagog så bokar vi en tid som passar.

Som vi skrev inledningsvis är det nu ganska så kallt och barnen behöver varma kläder på sin hylla. Det som vi önskar finns på hyllan är: en varm fleece, jacka, överdragsbyxor, höstskor, vantar och mössa.  Även om solen lyser är det inte alltför varma strålar och som ni vet så fläktar det friskt här på förskolan.

Varma hälsningar från

Evelina, Izabela, Melanie och Sigrid