Fredagsblogg vecka 3 och 4

23 januari 2015

Fredagsblogg
vecka 3

Varmt välkomna till en ny termin här på Grodan!

I tisdags åkte några barn från Grodan och från Trädet till Dalby bibliotek och lyssnade på en saga. Trots regn och rusk var det en uppskattad utflykt. Vi åker regionsbussen till Dalby eftersom det är lättare för oss att ta oss dit än vad det är att gå till Linero bibliotek.

Under våra samlingar har vi börjat prata om dinosaurier, vilket barnen har visat stort intresse för. Vi har pratat om vad barnen redan känner till om dinosaurierna och det visade sig vara en hel del. De visste att några dinosaurier var köttätare och att några var växtätare och de kunde namnen på flera olika dinosaurier. Barnen har fått arbeta med dinosauriehäften och fylla i teckningar med dinosaurier. Vi har även börjat med lite pyssel kring ämnet och kommer fortsätta med det.

I torsdags började Melanie hos oss och på måndag börjar Evelina och de är båda utbildade förskollärare. Varmt välkomna!

Det har blivit flera regniga dagar under våra utevistelser och vi ber er att titta över barnens regnkläder. Under eftermiddagen kan ni titta i torkskåpet, då flera av ytterkläderna hamnar där.

Trevlig helg!

/Grodans pedagoger

 

Fredagblogg vecka 4

Vilken underbar vecka vi har haft! Den har varit fylld med aktiviteter, både planerade av oss och barnens egna initiativ, från morgon till sen eftermiddag. Som ni säkert har märkt arbetar vi just nu med dinosaurier. Bland annat så sjunger nya dinosauriesånger, bygger skelett med hjälp av pasta och räknar ut hur många barnfötter som får plats i en stor dinosauriefot.

I tisdags var det återigen dags för ett besök av bokbussen. Den stannar precis utan för Maria Montessoriskolan så det är väldigt nära för oss. Pernilla gick iväg med några barn och tillsammans fyllde de hela bokkorgen med många nya böcker. Vi läser väldigt flitigt på avdelningen, både spontant och planerat.

Årets vinter har verkligen varit väldigt blöt men ack så roligt barnen har haft i leran! Det är bra om ni ser över era barns regnbyxor, det underlättar att få på de över overallen om de är lite för stora.

På grund av förra veckans driftstörningar i nätverket har vi inte kunnat posta blogg för vecka 3 förrän idag.

Trevlig helg önskar vi på Grodan