Fredagsblogg vecka 15

10 april 2015

Hej alla föräldrar!

Under veckan har vi fortsatt att arbeta med vår etapp, människans utveckling, och vi har nu kommit in på skelettet. På samlingarna har vi pratat om vårt skelett och dess delar och barnen har fått se på ett riktigt skelett. Vi har även börjat göra egna skelett av tops och dessa finns att beskåda i vårt kök. Kom gärna in och titta!

IMG_2602

IMG_2582

I tisdags var grupp 1 av barnen födda 2009 på naturskola i Dalby Söderskog. På marken växte många vårblommor så som vitsippa och vårlök. Gruppen gick en runda för att sedan leka olika lekar tillsammans som var utvalda efter att fokusera på samarbete och att turas om att följa varandra. Som en stor bonus dök Simon, som tidigare arbetade på Grodan, upp på utflykten! Han hälsade även på under onsdagen då alla barn fick möjlighet att säga hej.

I onsdags var barnen födda 2011 iväg på naturdag. Den här gången letade de efter den geometriska figuren triangel ute i naturen. Det gick inte lika lätt att hitta trianglar som det var att hitta cirklar (som de letade efter förra gången). Men barnen letade noggrant och hittade ändå en hel del!

Det var även dags för Ellinor och Sigge att vara juniorkockar i köket under onsdagsförmiddagen. De bjöd på en god sallad och smaskiga bullar till mellanmål!

IMG_4324

Barnen födda 2010, grupp 1, åkte på sin utflykt i torsdags. De hade verkligen tur med vädret men mindre tur med bussen som aldrig kom. Istället fick de hoppa på en stadsbuss och åka till Botaniska trädgården. Det fick en underbar dag i den grönskande trädgården och extra speciellt blev det när de tände eld och grillade korv.   

IMG_0848

Byggarna har under veckan arbetat vidare med sin kiosk. Nu har några väggar kommit på plats, det blir många skruvar men med en skruvdragare går arbetet fort! Nästa steg blir att få upp kioskens tak. Bokstavsgruppen har i veckan arbetat med att skapa rekvisita och kläder, ateljén fylldes med målarfärg, tyg och kartong. Bland annat växer glänsande västar och tjusiga kikare fram.

Nu när vårsolen äntligen börjar titta fram på allvar kan det bli aktuellt med solkräm. De barn som är i behov av solkräm tar med sig en egen namnad flaska. Alla solkrämer som tas med till förskolan ska vara helt doftfria/operfymerade. Detta är väldigt viktigt då vi har doftallergiker på förskolan.

IMG_2596

”Kläder efter väder”

Ja, nu är det verkligen svårt att veta vad barnen ska ha på sig på förskolan. Det är väldigt kallt på morgonen och vissa dagar väldigt varmt på eftermiddagarna. Det bästa är om barnen har överdragsbyxor, jacka och fleece på förskolan. Det är blött och kallt på morgonen och då är det bra att ha överdragsbyxor på sig, kanske till och med gummistövlar eller skor som tål väta.

IMG_2598

Vi vill även påminna om sommarlovslappen! Vi saknar några lappar och vill gärna få in dem snarast.

IMG_0872

Soliga hälsningar från oss på Grodan!