Fredagsblogg v. 37

16 september 2016

Veckan som gått:

  • Vilket fantastiskt väder vi har haft! Vi njuter för fullt av olika sorters vattenlekar och erbjuder barnen olika aktiviteter i skuggan såsom exempelvis läsvila.
  • På samlingarna sjunger vi mycket och i veckan introducerades det två nya sånger om vänskap.
  • I onsdags var det barn födda 2011 som åkte på utflykt. Den här onsdagen gick turen till Botaniska trädgården då Naturbussen inte dök upp. Utflykten blev mycket lyckad trots ändrade planer.
  • Fredagen gick i dansens tecken då Milians pappa, Adam, hade dansundervisning med oss under förmiddagen. Vi fick lära oss en hel del nya danssteg! Mer om detta på Abbum.  

Kommande vecka:

Varmt välkomna på kommittémöte på måndag! Nedan följer programmet för kvällen.

Programmet blir som följer:

18.00 – 19.00: Välkomst-/informationsmöte för alla nya familjer.

19.00 – 19.30: Övriga familjer anländer och styrelsen och kommittéansvariga presenterar sig.

19.30 – 20.30: Läsårets första kommittémöte hålls för alla föräldrarkommittéer och de nya familjerna deltar i sina respektive grupper.

Mötet hålls på syskonavdelningen på Rosa Tornets. Barnen får stanna hemma denna gång.

  • På onsdag är det dags för Björnarna, barn födda 2012, att åka på utflykt igen. Vi samlas som vanligt 8.30 och beger oss till bussen med detsamma. Kläder efter väder och en rejäl lunchmatsäck.

Övrigt:

Doftallergi – Vi har personal i huset som är doftallergiker. I praktiken innebär det att alla dofter såsom tunga herr/damparfymer, doftande sköljmedel, solkräm och liknande påverkar i form av huvudvärk, illamående och migrän. Vi önskar att ni har överseende med detta.

Många har undrat när det är dags för årets gruppfotografering på förskolan. Vi kan gladeligen meddela att vi kommer att fotografera barnen under den kommande veckan. Anledningen till att vi väljer att ta gruppbilden själva är att vi kan ta bilden en dag som passar barngruppen och då alla är här. Gruppbilden kommer att finnas tillgänglig för er på Abbum.

Vi vill också påminna om föräldramötet måndagen den 26:e september, klockan 18.45.

Trevligt helg önskar vi på Grodan!