Fredagsblogg v.3

20 januari 2017

Varmt välkomna till vårterminen 2017!

På grund av driftstörningar i nätet saknade vi internet stora delar av förra veckan och, som många av er märkte, kunde vi inte publicera bloggen.

Veckan som gått:

 • Vi har firat Milian som fyllde 5 år den, 5/1. Stort grattis!
 • Innan jul firade vi Ebba och Edvin som fyllde 5 respektive 3år, stort grattis till er!
 • Den 12/1 var Anette hos oss och observerade verksamheten. Anette har tidigare arbetat på Fjärilen men är just nu projektanställd då hon forskar kring barnens vila. Under vårt avdelningsmöte diskuterade vi sedan det hon hade sett i vår verksamhet.
 • Måndagen den 16:e hade vi en mycket givande studiedag. Under förmiddagen arbetade vi med vår årsplan och på eftermiddagen lyssnade vi på en föreläsning kring hur våra sinnen påverkar vår egna energiförbrukning.
 • Den här veckan har vi börjat med etapp språk. Vi kommer att arbeta med etappen på många olika sätt. En av sakerna vi har börjat med är ”Veckans tecken”. Det är tecknen hämtade från metoden TAKK, tecken för alternativ kompletterande kommunikation.

  Här kan ni ladda ner TAKK tecken om ni är intresserade
  www.ritadetecken.se/register/pdf/tecken-sv.pdf

Veckans tecken är: dricka och äta

Kommande vecka:

 • Vi kommer fortsätta arbeta med de ovannämnda metoderna samt presentera nya tecken. Vi hoppas att barnen så småningom har en hel bas med nya tecken som de kan använda.
 • Bokbussen kommer på torsdag och vi hoppas fylla på med en massa nya böcker.

Övrigt:

 • Se gärna över barnens extrakläder. Den skånska vintern är blöt och barnen behöver ofta ombyte. Barnen bör också ha ett par regnbyxor att dra över overallen då vi är ute länge och barnen blir blöta igenom snabbt.
 • Linda har nu gått halva sin utbildning till specialpedagog. Denna terminen kommer Linda att arbeta på alla avdelningar på Rosa Tornet så att hennes kompetens tas tillvara på hela förskolan.

Saknar ni en vante eller något annat ber vi er att titta i båda torkskåpen, både på Grodan och Trädet. Titta även i backarna som står i hallen, där lägger vi allt som vi hittar då vi sällan hinner lägga ut plaggen på barnens platser. När vi kommer in stöttar vi barnen i deras självständighetsträning.

Trevlig helg önskar vi på Grodan!