Fredagsblogg v. 12

24 mars 2017

Veckan som gått:

  • På måndagens samling pratade vi om vårdagjämningen samt att det var det persiska nyåret. Mer om detta finns på Abbum.
  • Tisdagen den 21:e mars firade vi ”Rocka sockorna” genom att sjunga sången och att många av oss hade olika strumpor. Vi pratade också extra mycket om att det är ok att vara olika. Flera av barnen har fortsatt att ha olika strumpor resten av veckan.
  • I tisdags firade vi Svante som fyllde 6 år och på onsdagen fyllde Leo 5 år! Grattis Leo och Svante!
  • Barnen har varit riktigt danssugna så vi har spelat musik ute nästan hela veckan. Vi passar också ofta på att få in någon form av gymnastik i samband med discot.
  • Veckans TAKK – tecken var ”olika” och ”snäll” och veckans dukvärdar var Albin och Anton.
  • Veckans matramsa:

Det var en gång en ko och en kalv, och nu är sagan halv.

Sen gick kon och kalven ut och nu är sagan slut.

Kommande vecka:

  • På onsdag är det dags för barn födda 2011 att åka på terminens första utflykt. Vi samlas, senast 8.30 och barnen ska ha med sig kläder efter väder, en ordentlig lunchmatsäck, frukt samt något att dricka.  Eftersom vi är en sockerfri förskola önskar vi att barnen inte har med sig efterrätt på utflykt. Det gäller all form av kex, bullar och kakor. Vill också påminna om nötförbudet!

Övrigt:

Nu har solen kommit och det är alldeles underbart att vara ute. Barnen vill gärna klä av sig alla kläder när de är ute, men det är fortfarande väldigt kallt när man sitter ner och leker på marken. Vi rekommenderar att barnen har på sig ett par ofodrade överdragsbyxor och en fleece eller tunnare jacka. Skulle det vara så att ni som föräldrar bestämmer tillsammans med ert barn att de får lov att vara ute utan jacka/fleece och överdrags måste ni tala om det för oss pedagoger.

Trevlig helg önskar vi på Grodan!

Hej!

Som många av er redan vet blir nästa vecka min sista här på Rosa tornet. Jag har haft förmånen att arbeta här i åtta år och har nu valt att gå vidare mot nya utmaningar som förste förskollärare i Malmö kommun. Det har varit otroligt roligt och givande att arbeta här tillsammans med era kloka och underbara barn. Rosa tornet är en fantastisk förskola och arbetsplats och jag kommer sakna er alla.

Varmaste hälsningar

Izabela