Trädets fredagsblogg v. 10

5 mars 2015

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har det varit många utflykter i vårsolen!

I tisdags gick Sophia, Sofie, Sigge, Folke och Märtha till den närliggande lekplatsen. Där klättrade barnen i nätet, snurrade runt på snurrorna i klätterställningen och gungade. Med oss hade vi frukt som barnen åt när de tog en paus från lekandet. När vi skulle gå tillbaka mot förskolan kom den lilla hunden Vilda förbi på promenad. Både hon och barnen blev väldigt glada över att stöta på varandra.

Snurran är populär, många vill snurra länge och fort!

Snurran är populär, många vill snurra länge och fort!

Det finns mycket att klättra på under ett besök på lekplatsen.

Det finns mycket att klättra på under ett besök på lekplatsen.

I onsdags var det en stor dag för barnen födda 2011, det var naturdagspremiär! Tillsammans med fyra barn från småbarnsavdelningarna (som också är födda 2011) gav de sig iväg med sina ryggsäckar. De var förväntansfulla och fick en väldigt trevlig utflykt. De fokuserade på att lära känna varandra som grupp och leka tillsammans. Det blev ett besök på lekplatsen och en sväng runt sjön. Under samma förmiddag var Charles, Amanda, Astrid R, Klara och Folke på Stadsbiblioteket i Lund för att lyssna på sånger om Pippi Långstrump och andra, för barnen, kända figurer. Det var nöjda barn som kom tillbaka efter besöket på biblioteket.

Vår onsdagskock var Maya som tillsammans med Nikolas på Grodan hjälpte Camilla i köket. Det var full aktivitet bland bullplåtar och skärbrädor!

Redo att sätta igång!

Redo att sätta igång!

Här bakas det bullar för fullt.

Här bakas det bullar för fullt.

Camilla har förstärkning i köket.

Camilla har förstärkning i köket av två stolta kockar.

I torsdags gav sig grupp 1 (Espen, Amelie och Sophia) av barnen födda 2010 iväg på naturskola. De tog stadsbussar till St Hansgården på Norra Fäladen. Där fick de möjlighet att se och klappa på många olika slags djur så som kaniner, getter och får. Under utflykten letade de även efter vårtecken så som olika vårblommor. De hann också med att leka och äta sin lunchmatsäck i det strålande vädret, innan det var dags att ta bussen tillbaka mot förskolan.

I fredags var det naturdag för grupp 1 (Astrid Å, Amanda, Ville, Rowan och Elliott) av barnen födda 2009. Gårdagens fina väder var borta och istället för solsken droppade små regndroppar ner från himlen. Men det hindrade inte gänget för att förväntansfullt ge sig iväg. Först besökte de Maria Montessoriskolan som hade invigning av sitt nya bokrum. Där träffade de ”gamla” barn som gått på Rosa Tornet tidigare och som nu börjat i skolan. Där fanns även syskon och föräldrar till barnen som var med på utflykten. Sedan tog gruppen bussen in till Lund för att äta lunch på Botaniska trädgården innan ett besök på Livets museum. Barnen blev guidade runt och fick lära sig väldigt mycket om människokroppen. De fick även testa på många olika praktiska övningar som exempelvis testade reaktionsförmåga och balans.

 

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet