Fredagsblogg på en måndag!

22 oktober 2012

En ny härlig vecka har dragit igång med nya utmaningar och möjligheter!

På onsdag är det dags för naturdag i Trollskogen igen för barnen födda 2008. Medtag lunchmatsäck och kläder efter väder 🙂

Här på Grodan kommer vi i veckan att sätta igång ett tema med Alfons Åberg som firar 40 år i år. Vi kommer bland annat att göra pyssel, prata om Alfons i samlingen samt ha mysig sagoläsning. Senare under året kommer vi åka och titta på utställningen på Kulturen.

Veckan som gick bjöd på fantastiskt väder, så även i lördags då ni föräldrar ställde upp med stort engagemang! Underbart när barnen i morse upptäckte att de fått nya krokar i sina ”skåp”, vilken lycka 🙂 Stort tack till alla er som lägger ner så mycket tid för att våra barn ska få en bra tid här på Rosa Tornet!

Under veckan som gick började vi med Bornholmsmodellen för våra barn födda 2007.  Bornholmsmodellen består av språklekar som stimulerar barnens språkliga medvetenhet. Fråga oss gärna så berättar vi mera.

I onsdags var barnen födda 2009 på naturdag, denna gången låg fokus på hösten och vi letade hösttecken. Barnen hittade massor av löv som hade blivit både röda och gula, och vi märkte att gräset på vissa ställen inte längre var grönt utan gult…!

Eftersom det nu har blivit kallare ute igen så se gärna över barnens kläder. Tjockare tröjor, mössor och vantar bör finnas på plats, likaså lite varmare skor, detta för att barnen ska få en så positiv upplevelse som möjligt av sin utevistelse.

Och till sist lite kom i håg, glöm inte att fylla i i hallen ifall barnen kommer vara här nästa vecka då det är höstlov, v44, samt att lämna in jullovslappen senast på fredag (26/10)

Ha en fortsatt trevlig vecka! Pedagogerna på Grodan