Fredagsblogg grodan v. 20

16 maj 2014

Hej alla föräldrar!
Denna veckan har vi haft lite finare väder och har återigen börjat att vara ute lite mer. På förmiddagen har barnen under flera dagar fått välja om de vill vara ute eller inne och vi har därefter anpassat antalet pedagoger till inne-, respektive uteverksamhet.

På samlingarna har barnen förutom, dagens dag, väder och månad även fortsatt med lite rim och ramsor. Det har även tränats på färger på engelska.

Vi har arbetat med fjärilen som månadens djur Barnen har gjort fjärilar i ateljen där de har vikt ett papper som de sedan hällt i olika färger i. När man sedan viker ihop pappret igen och öppnar det blir det fina fjärilar. Några av dem hänger i köket, ta gärna en titt!

Vi har även fortsatt överinskolningarna under vecka. Barnen från Humlan och Fjärilen som ska börjat hos oss i höst har hälsat på både ute och inne. När vi är ute under eftermiddagen vill de gärna komma över och häslsa på ännu mer och det tycker både vi och barnen är jätteroligt 🙂

I onsdags var barnen födda 2008, grupp 2 på naturdag i Skrylle. Vi fick en lång rundvisning av Marie som jobbar i den lilla naturstugan vid trädjuren. Vi fick gå den nya Mullerundan och hittade många insekter och smådjur. Vi jobbade även med träd och plockade blad som vi kommer att pressa och jobba med i helgrupp senare. Vi hade tur med vädret och fick till och med en hel del sol. Hela utflykten var avslappnad och trevlig och det var roligt att se hur bra barnen leker och jobbar tillsammans.

I dag fredag kom äntligen piraten Nilam Alebazi på besök igen! Skepp o´hoj lät det när hon entrade grodan och idag berättade hon om Afrika. Barnen fick höra både om Saharaöknen, Kilimanjaro och om Zebror och Giraffer.

Sist men inte minst vill vi påminna om att förskolan är stängd på måndag och tisdag den 19 och 20 maj, då vi pedagoger har studiedagar i Rom.
Trevlig helg önskar vi på grodan