Fredagsblogg från Trädet

20 september 2013

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi lekt olika tillsammans utomhus. Vi har även utforskat med vatten i vattenrännan ute på gården. Det fina septembervädret är underbart!

I Språkgrupperna har vi sjungit, läst, pratat om skillnaden mellan stavelser och bokstavsljud. Vi har även lekt med ord. Två ord som man kan sätta ihop som bildar ett nytt ord, t ex gräs+hoppa= gräshoppa.

Under samarbetsövningar har vi den här veckan tränat på att bygga tillsammans. Barnens uppgift var att bygga ett så högt torn som möjligt genom att samarbeta.

Två grupper har under veckan varit iväg på äventyr. Grupp 1 av våra barn födda 2009 har åkt buss(!) till Rinnebäcksravinen på Värpinge. Väl på plats letade vi efter djur och spår efter djur på marken, i vattnet och i luften. Det fanns tydliga spår efter kor och tjurar. I sluttningen sken solen på oss när vi åt vår lunchmatsäck. En härlig men lång utflykt. Många barn somnade på bussresan hem, det tar på krafterna att vara på utflykt!

Våra barn födda 2010 grupp 1 hade en härlig naturdag. Det var ett gäng förväntansfulla barn som begav sig iväg på promenad i närområdet. Vi såg många spännande saker på vår väg, hästar som betade och flera traktorer som körde förbi oss. När det var dags för fika slog vi oss ner i gräset och tittade på de fina hästarna. Barnen tyckte det var spännande att packa upp sin matsäck och de åt koncentrerat. Det var ett trött, men nöjt gäng som kom tillbaka till förskolan lagom till lunch. Nästa vecka är det dags för grupp 2 att ha naturdag.

Nästa vecka är det Grupp 2 av barn födda 2009 och 2010 som ger sig iväg på naturskola. Från Trädet är det Maya, Astrid R, Charles, Rowan och Ville (2009) och Amelie, Klara och Sofie (2010). Glöm inte matsäck 🙂

På samlingarna har vi den här veckan pratat om grundfärger där barnen fick testa att blanda till en färg som de gillar. Vi har även arbetat med rim och ramsor. I en samlingsgrupp har vi läst fem myror är fler än fyra elefanter, där det handlade om färger och olika former. Vi jobbade vidare med olika geometriska figurer genom att gå på upptäcktsfärd och leta upp olika figurer i rummet och genom olika övningar.

Vi vill påminna om föräldramötet på måndag i nästa vecka från 19.00-20.00. Vänligen skriv upp er på listan i hallen om ni kommer.

Trevlig helg önskar vi på Trädet