Fredagsblogg från Trädet v. 41

9 oktober 2015

Hej alla föräldrar!

Ännu en vecka har passerat och hösten är nu här på riktigt!

I onsdags var det dags för barnen födda 2010  att åka till Skrylle en sista gång. Då den här gruppen är helt fantastiska på att gå och hålla ett bra tempo valde vi att gå Ula-stigen som är tre kilometer lång, en stig där vi fick följa olika sorters skog och landskap. Barnen kämpade på bra och  förutom en fruktpaus gick vi hela sträckan i ett svep! Barnen fick även prova på att leda gruppen. Två och två fick de gå först och visa vägen. Det var inte alltid helt lätt att hitta de vitmålade stolparna. Efter den långa promenaden var lunchen efterlängtad!

Torsdagen var en spännande dag för våra yngsta barn, det vill säga barn födda 2012, då det äntligen var dags för deras naturdag! Det var många spända barn som fick på sig sina ryggsäckar och västar. De gick med raska steg till den nya lekplatsen och efter en stunds lek åt de sin matsäck på den högsta kullen.

Samlingarna innan lunchen är väldigt uppskattade hos barnen. Vi sjunger, berättar flanosagor, går igenom material tillsammans, leker lekar, går igenom om någonting har hänt eller om det händer något särskilt framöver. På dessa samlingar firar vi även de barnen som har fyllt år under veckan. Denna veckan var det Milton och Vincent som gick sina födelsedagspromenader.

Under arbetspassen arbetar många utav barnen med sina nya matematikböcker som vi satte ihop i början på veckan. Det arbetas även mycket med mandalas av olika slag, pyssel i ateljén, smålego och olika praktiska material. På naturdagen i onsdags plockade vi mycket naturmaterial såsom kottar, bokollon, bark och småpinnar som barnen kan pyssla och arbeta med både ute och inne.

Gruppfotograferingen, som vi hade nu på förmiddagen gick väldigt bra och alla barnen var pigga och glada. Kalle pannkaka bjöd som vanligt på många skratt!

På onsdag nästa vecka, den 14/10 är det dags för barnen födda 2011 att gå på utflykt. Det är samling klockan 8.40 då vi måste lämna förskolan senast klockan 8.45. Barnen ska ha med sig frukt till förmiddagen och en rejäl lunchmatsäck.

Som vi skrev inledningsvis är det nu ganska så kallt och barnen behöver varma kläder på sin hylla. Det som vi önskar ska finnas på hyllan är: en varm fleece, jacka, överdragsbyxor, höstskor, vantar och mössa.  Även om solen lyser är det inte alltför varma strålar och som ni vet så fläktar det friskt här på förskolan.

Ha en trevlig helg!

Ingrid, Malin, Melissa och Sofie