fredagsblogg från Trädet v. 39

25 september 2015

Hej alla föräldrar

I onsdags var barnen födda 2011 på utflykt i Skrylle. Det var första gången vi åkte buss och barnen tyckte att det var jättespännande med alla momenten. Busschaffören gav oss till och med ett diplom för gott uppförande på bussen 🙂

När vi kom fram gick vi till Naturrum och tittade på djuren, bajs och olika spår. Vi tog även en liten fruktpaus. Därefter gick vi Vilsestigen där vi fick lära oss hur man gör om man går vilse i skogen. Vi hittade även massor av svampar, både färgglada som var lätta att upptäcka och andra som var svårare att upptäcka då de kamouflerade sig i naturen. När det var dags att äta lunch satte vi oss i ett vindskydd i Belsebo. Taket på vindskyddet var klätt i mossa, blommor och andra småväxter. Det var väldigt mysigt och solen scen. Naturdagen avslutades med frilek i skogen.

Nästa vecka på onsdag den 30/9 är det dags för barnen födda 2010 att åka till Skrylle igen. Som vanligt är det samling 8.40 och barnen ska ha med sig en rejäl lunchmatsäck samt kläder efter väder.

I Tisdags var vi ute och lekte i trädgården hela förmiddagen. Det hade regnat mycket så trädgården var full med härliga vattenpölar och geggiga gropar. Barnen hoppade, cyklade och experimenterade med de olika pölarna och groparna. Byggstavarna i nedre delen av trädgården fick bli broar och hinderbana över både pölar och gropar. Vid förmiddagens slut var trädgården förvandlad till en stor utmanande hinderbana där man kunde träna sin grovmotorik på många olika sätt.

Under veckan har vi erbjudit barnen att göra äppeltryck. Äpplena delade vi på olika sätt och barnen fick måla och trycka på olika sätt.  En del barn har även fortsatt att göra äppelböcker. Andra material som använts flitigt i veckan är 100 – brädet, sandpappersbokstäver/spåra i sand, kokat te, krossat knäckebröd och arbetat med diverse pärlpyssel.

På samlingarna och under våra naturdagar har vi pratat mycket om hur man ska uppföra sig ute i naturen. Tyvärr har vi sett många brutna kvistar och stora grenar i vår nyplanterade skog här på förskolan och vi har därför pratat en hel del om detta. Vi är tacksamma om ni även där hemma kan prata lite om detta.

Idag fredag har vi avslutat veckan med ett svettigt gympa- och sångpass i solen på trädäcket. Det var engagerade pedagoger och barn som gungade i takt till musiken 😉

Vi har hängt upp en lapp i vår hall angående höstlovet v 44. Var vänliga att fylla i lappen så fort som möjligt med barnen vistelsetid.

Sist men inte minst vill vi tacka för ett trevligt föräldramöte. Det var många givande samtal och diskussioner.

Trevlig helg

Ingrid, Malin, Melissa och Sofie