Fredagsblogg från Trädet v. 36

4 september 2015

Hej alla föräldrar!

Vi vill börja med att tacka för ert engagemang på lördagens trädgårdsdag. Härligt att se allt fint ni gjort för barnen i vår fina trädgård!

I måndags hade all personal en givande studiedag. Vi såg en inspirerande film där vi fick följa Maria Montessoris liv. Vi planerade även upp delar av terminen med hjälp av årsplanen som är en del i vårt systematiska kvalitetsarbete.

På Grodan och Trädet har ännu en vecka har gått och vi har kommit bra igång med alla våra rutiner. Under veckan har vi varit en hel del utomhus då det har varit fint väder. Förra veckans byggen av vattenbanor i sandlådan har fortsatt och det har varit härligt att se hur de samarbetar för att få vattnet flyta så långt som möjligt. Det har även varit full aktivitet på vår byggplats, vår vikarie Johan har inspirerat barnet till att bygga riktigt häftiga byggen.

På samlingarna har vi under veckan fokuserat mycket på barnens namn på olika sätt, vi har sjungit och lekt lekar. Mycket av dagarna går till grundverksamheten där vi arbetar mycket med våra rutiner såsom att plocka fram och tillbaka material, hänga upp kläder, hitta våra platser samt olika regler för inomhus- och utomhusverksamhet och socialt samspel. Grundverksamheten får alltid mycket fokus i början av varje termin, så att barnen blir trygga med oss och varandra.

Även om vädret har varit fint för det mesta under veckan har vi flera gånger blivit överraskade av regnskurar! Titta igenom era barns fack så att de har gummistövlar och regnkläder i rätt storlek. Det är många barn som har vuxit en hel del i sommar. Glöm inte att namna!

Nästa vecka, v37, kommer Naturdagarna igång för barn födda 2010. Vi kommer att åka till Skrylle varje gång och mer information och datum för dagarna framöver återkommer vi med. På onsdag 9/9 samlas alla barn födda 2010 strax innan klockan 9.00. Vi lämnar förskolan klockan 9.00 och är tillbaka runt klockan två. Barnen ska ha med sig kläder efter väder, en frukt till förmiddagen, en rejäl lunchmatsäck, dricka i en återförslutningsbar flaska samt ett ombyte kläder. Vi ser fram emot härliga utflykter tillsammans med era barn 🙂

Vi vill även påminna om att det är föräldramöte torsdagen den 24/9.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Malin, Ingrid, Sofie och Melissa.