Fredagsblogg från Trädet v.35

28 augusti 2015

Hej alla föräldrar!

På Grodan och Trädet har vi kommit igång bra med grundverksamheten. Barnen dukar sina platser, plockar fram och tillbaka material, tränar turtagning och andra dagliga rutiner såsom samling, bordsskick, klä på och av sig i hallen med mera. Detta är något vi arbetar med hela året men lägger extra fokus på vid terminsstart. Vi arbetar även mycket med att barnen ska lära känna sina nya kompisar och bygga nya relationer över avdelningarna. Det är spännande att se hur gruppdynamiken förändras efter sommaren när barnen intar nya roller allteftersom det kommit in nya barn och de äldsta barnen gått till skolan.

Det är en härlig barngrupp vi har att arbeta med, det känns som att barnen redan har blivit trygga och både stora och små tar väl hand om varandra. Vi arbetar mycket nu med att lägga grunden till det fortsatta arbetet på avdelningen. I barngruppen denna terminen har vi 8 barn födda 2010, 10 barn födda 2011 och 6 barn födda 2012. 7 av dessa har nu i augusti kommit upp från Humlan och 2 barn har kommit utifrån från andra förskolor.

Under veckan som gått har vi varit ute mycket. Det har varit mycket lek i sandlådan, det har byggts vattenbanor och sjöar, geggats och byggts tunnlar. En del av er har säkert fått hem en och annan geggig klädpåse 🙂

Inne har barnen varit väldigt nyfikna på materialen. Det har arbetats mycket med cylinderblock och färgade cylindrar, stora konstruktioner med bruna trappan och rosa tornet, vattendjur och djur på land, pussel, målning, färgläggning och pärlor, både pärlplattor och halsband/armband.

Som vanligt vid terminsstart vill vi att ni ser över så att barnen har regnkläder eller skalkläder och stövlar på förskolan för att underlätta för barnen vid påklädning.

Sist men inte minst vill vi påminna om att förskolan är stängd på måndag den 31/8 då personalen har studiedag.

Hoppas ni alla får en härlig helg!

Hälsningar Sofie, Melissa, Ingrid och Malin