Fredagsblogg från Trädet v.21

27 maj 2016

Hej alla föräldrar!

Veckan som varit:
Vädret har visat sig från sin bästa sida och vi har varit ute mycket. Dock har vi varit inne efter lunch för att undvika de varmaste timmarna.

Vi har köpt in solkräm som vi smörjer barnen med vid behov. Det är en mousse från Evy faktor 30. Det viktiga är att ni föräldrar smörjer era barn på morgonen innan de kommer hit.

Några av barnen har undrat över vattenspridare i trädgården. Vi har tillsammans med Grodan beslutat att det är längre fram under sommaren som detta blir aktuellt. Mer info om detta kommer när det är dags.

Vi har upptäckt att några av barnen gärna kissar ute i vår trädgård. Vi har pratat med barnen om detta i samlingen, att behöver man kissa så gör man det inne på toaletten. Prata gärna med era barn om detta hemma.

I tisdags provade vi ett nytt odlingsexperiment på samlingen. Vi har odlat ärtor på wettextrasor i en plastpåse! Be gärna era barn berätta om det.

Igår, torsdag, var barnen födda 2012 på på naturdag i vårt närområde och letade efter bland annat fyrhörningar.
Vi har beslutat att barnen födda 2013 väntar med utflykt till nästa termin, detta för att de först och främst ska bli trygga inne och ute i förskolans miljö.

Nästa vecka:
På onsdag åker barnen födda 2010 på sin sista ytflykt till Skrylle. Som vanligt gäller kläder efter väder och en rejäl matsäck och frukt.

På torsdag åker barnen födda 2011 på sin sista utflykt till Skrylle. Som vanligt gäller även här kläder efter väder och en rejäl matsäck och frukt.

Naturdagen för barnen födda 2012 är flyttad till onsdagen den 8/6.

Övrigt:
Som avslutning för detta läsåret kommer vi att ha en aktivitetsdag för barnen i trädgården med grillning och lekar. Detta istället för en storutflykt. Mer informationen kommer när det är aktuellt.

Vi har ett klaffbord från IKEA i sagogrottan som är till salu, kan passa perfekt nu i sommartider 🙂 300:- http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10222406/

Från och med nästa vecka, v.22, kommer vi att utöka abbum med en kategori som heter ”Glimtar från vår vardag”. Här kommer det visas vilka aktiviter som görs på förskolan om dagarna. Ditt barn kan vara både aktivt deltagande eller iaktta bredvid. Genom denna kategori kommer vi att fokusera på aktiviteten. ”Glimtar från vår vardag” kommer till alla föräldrar på avdelningen och kan fungera som ett verktyg för er och ert barn för att samtala om dagen på förskolan. Vi ser detta som ett språkstimulerande verktyg mellan förskolan och hemmet. Vi kommer även att fortsätta med barnens individuella portfolio på abbum i ungefär samma utsträckning som tidigare.

Vi vill också påminna om att alla barn födda 2010 kommer att ha en avslutningsfest torsdagen den 2/6 klockan 17.30-19.30 här på förskolan.

Sommarfesten med efterföljande tårtkalas är fredagen den 10/6 på eftermiddagen, närmare info kommer inom kort.

Trevlig helg
Danijela, Sofie, Ingrid & Malin