Fredagsblogg från Trädet v-16

22 april 2016

Hej alla föräldrar!

Vi vill börja med att tacka för er insats på trädgårdsdagen i lördags.

Äntligen har vi fått lite sol igen och denna gången hoppas vi den har kommit för att stanna.
Vi har haft många trevliga utvecklingssamtal med er föräldrar och vi ser fram emot att träffa er andra nästa vecka.

Veckan som gått:

 • Vi vill börja med att hälsa Milton välkommen tillbaka efter resan i Thailand.
 • I onsdags åkte barn födda 2010 på årets första utflykt. Vi åkte till Skrylle och gick Vilsestigen. Barnen är numer mycket välbekanta med både Skrylle som utflyktsmål men även vid våra rutiner. Även om utflyktsmålet är detsamma kan vi och barnen lägga fokus på mer skolförberedande aktiviteter, bland annat läsning av till exempel skyltar, enkel matematik och värdegrunden för att nämna några. Vi passar även på att flagga för att vi har sett att det finns fästingar i skogen.
 • Vi har firat Märtha som har fyllt 6 år och Albin som har fyllt 5 år.
 • Denna veckan  var det Vincent och Klara som hade bokpåsen med sig. Det gången blev det två faktaböcker och det blev spännande läsning i Lätt fakta om farliga djur och Varför är det så.
 • I torsdags var barnen födda 2011 på naturdag i Skrylle. Det var ett gäng förväntansfulla barn som åkte med bussen ut till skogen. Vårt första stop var Naturrummet där vi fick en kort guidning om fågelholken med en webkamera i, ska bli spännande att se vad som hänt till nästa vecka! Sedan tog vi oss in i skogen för att bygga kojor, leta efter färgnyanser i naturen, skapa tavlor utan färg och pensel samt sist men inte minst leta efter vårtecken i naturen. Vi hittade flera små gröna plantor som tittar upp genom lövverket och under löven fanns massor av olika småkryp. Strax innan lunch så bjöds det på spontanteater med två av pedagogerna – Bockarna Bruse och Rödluvan och vargen.
 • Idag fredag var det så fint väder ute att vi plockade fram material som barnen pysslade med på trädäcket. Det blev pärlor, teckningar, stenkritor, Jenga och så kom bondgårdsdjuren och dinosaurierna äntligen ut. Vi var även och fick en kabeltrumma från bygget bredvid och den ska vi använda till uteaktiviteter.

Nästa vecka:

 • Bokpåsen följer nu med Albin och Märtha hem och det blir spännande att se vilka böcker de tar med sig.
 • På torsdag den 28/4 åker barnen födda 2011 till Skrylle igen.
 • På torsdag den 28/4 kommer även bokbussen på besök. Då ska vi bland annat leta efter lite böcker om odling.
 • Fredag 29/4 kommer vi äntligen att ha Leksaksdag till barnens stora glädje! Barnen får ta med en valfri leksak till förskolan, men inte större än att den ryms i barnens fack!
 • Detta är sista veckan för Lovisas vfu, hennes sista dag är på torsdag.

Övrigt:

Flera av er har undrat över Abbum nu när era barn slutar och självklart kan ni spara ner alla bilderna på era barn. Detta är dock bäst att göra precis innan barnen slutar så att alla inlägga har kommit in.

Ta gärna en titt så att era barn inte fått fästingar när vi var i Skrylle i veckan. Det var nämligen mycket lek både i skogen och bland löven.

Hoppas ni alla får en härlig helg!

Ingrid, Sofie, Danijela, Lovisa & Malin