Fredagsblogg från Trädet v.14

8 april 2016

Blogg v 14

Veckan som varit:

I måndags började vår lärarkandidat Lovisa sin verksamhetsförlagda tid (vfu) hos oss. Hon kommer vara här hela april månad. Hon kommer att fortsätta att göra sin vfu hos oss resterande tid av sin utbildning. Hon har blivit väl mottagen av barnen och av oss vuxna.

Denna veckan har våren kommit och vi har fått några riktigt varma dagar. Trots det är våren lurig och vädret växlar snabbt till lite kallare. Därför är det bra om barnen har både lite varmare och svalare kläder på sin hylla några veckor till.

Vi har lite lånekläder här på förskolan som lånas ut i de fall där barnen av någon anledning saknar egna kläder, de är inte till för att lånas när barnen inte tycker om sina egna kläder. Vi saknar även en del lånekläder, så vi ber er att kolla hemma.

I onsdags var det dags för barnens gosedjur att övernatta på förskolan. Vilket vi tror uppskattades mycket i barngruppen. Vi läste godnattsagor och pysslade om djuren så att de tryggt skulle kunna sova över.

När vi kom nästa dag, så hade det hänt konstiga saker!! Djuren satt på samlingsmattan och hade plockat fram en bricka med krukor… barnen tolkade detta som att gosedjuren ville lära sig om plantering. Sagt och gjort så började vi vårt nya tema ”odling” och startade med ett experiment. Vi planterade i fem olika krukor där vi i fyra av krukorna tog bort en av följande faktorer; jord, vatten, ljus och värme. I den sista krukan var samtliga faktorer med.

Gosedjuren hade även hittat på en del hyss under natten! Några djur hade smugit sig ut och red på hästarna, några satt på Monicas kontor och ett gäng hade hoppat in i kylskåpet. Barnen skrattade av stor förtjusning när de fick se alla fotona.

Nästa vecka:

Vi har börjat att planera för vårens naturdagar som startar v.16. Mer info om respektive grupp kommer inom kort.

Nästa vecka på fredag, den 15/4 kommer vi att åka på sagostund på stadsbiblioteket igen med en grupp barn. Denna gången ska vi höra ”Luriga sagor”.

Ha en trevlig helg!

Pedagogerna på  Trädet