Fredagsblogg från Trädet v.13

4 april 2016

Hej alla föräldrar!

Nu är bloggen tillbaka igen efter påskvecka, men även denna veckan har varit lite kortare.

Veckan som varit:

  • Många av barnen har börjat med måla flaggor och det är roligt att se hur barnens intresse smittar av sig på varandra.
  • Pärlandet fortsätter och många har börjat med avancerade mönster på sina pärlplattor. Här tränar barnen inte bara öga-hand koordination utan även matematik .
  • Några av barnen har även gjort klippövningar där de klippt efter kantiga och kringliga linjer.
  • Ute har barnen lekt mycket i geggan. De har samlat vatten, bakat kakor, lekt café och affär och mycket mer.
  • Eftersom vi hoppade över sagopåsen förra veckan har vi istället denna veckan läst Sebastians bok ”Fängelsemysteriet” och Sophias bok ”Hjälp! Var är skatten?” När det är lite längre böcker barnen tar med sig vill vi uppmärksamma er på att vi inte läser hela boken utan några kapitel.
  • Nästa vecka är det Alice och Liam som tar med sig bokpåsen.
  • Vi vill även passa på hälsa Edward och hans familj välkommen tillbaka från Schweiz.
  • Vi vill också önska trevlig resa till Milton med familj som har åkte till Thailand i några veckor.

Veckan som kommer:

  • På onsdag får barnen gärna ta med sig ett gosedjur till förskolan då vi ska ordna ”Övernattning för gosedjuren” inne på avdelningen. Detta är en del av vårt sagotema där vi nu ska läsa godnatt sagor. Ta gärna med en liten skolåda/korg som gosedjuret kan bäddas ner i under natten.
  • Vi kommer under veckan att starta upp vår etapp odling samtidigt som vi fortsätter med sagotemat, detta efter barnens intresse. Utöver odling kommer vi att fokusera på vad som händer i naturen under våren. Om vi fokuserar mest på växter eller djur bestämmer vi efter hand tillsammans med barnen.

Övrigt

Vi har löss på Grodan och Trädet och det är viktigt att ni alla luskammar era barn då äggen och de små lössen inte går att upptäcka med blotta ögat.

Vi vill även påminna om att se över barnens regnkläder och gummistövlar. Fastän våren är på gång så är det regniga dagar och då behövs regnkläder och stövlar som passar och är hela.

Det börjar bli dags att lämna in barnens sommarledighet, senast måndag 4/4 vill vi att ni lämnar till oss på Trädet eller mailar till Monica när barnen ska vara lediga i sommar.

I hallen hänger även en lista om klämdagen den 6 maj. För att kunna planera verksamheten och maten vill vi att ni fyller i senast måndag 4/4 om barnen kommer vara lediga eller vara på förskolan.

Hoppas ni alla får en solig och skön helg!

Pedagogerna på Trädet