Fredagsblogg från grodav v.43

25 oktober 2013

Hej alla föräldrar!
Vecka 43 har varit en lugn och mysig höstvecka. Var har fått pumpor av Sandras familj som baren har kunnat undersöka och känna på. Vi har även gjort en halloweenlykta tillsammans med barnen.

Vi har i veckan börjat med något vi kallar månadens bild. Några av barnen får då göra var sin bild som vi sedan hänger upp i köket. Bilderna kommer ha olika teman varje månad. Alla barn kommer att bli erbjudna att göra en bild om de vill men alla kan inte göra det på samma gång. Denna månaden gör vi älgar av händer och fötter.

Det var barnen födda 09 grupp 2 och barnen födda 10 grupp två som var på utflykt i onsdags. 09orna var på S:t Hansgården där fåren, getterna och indiantältet var spännande.
10orna gick till Stora Råby där de utforskade åkrarna, vattenpölarna och stora stenar. De träffade även höns och en katt på vägen.
Nästa vecka är det ingen naturskola då det är höstlovsvecka och många barn och personal är lediga.

Vi kommer att ha höstfest på tisdagen v. 45. Vi kommer att vara utomhus under dagen och laga mat över vår eldstad i multihuset. Barnen får gärna klä ut sig till vad de vill, bara de inte har heltäckande masker eller kläder som blir för skrämmande för de andra barnen.
Tänk även på att vi kommer att vara utomhus.

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Hälsningar Grodan 🙂