Fredagsblogg från Grodan -vecka 34

23 augusti 2013

Hej alla föräldrar.
Vi har haft ännu en härlig vecka med era fantastiska barn 🙂
Under veckan har vi fortsatt att arbeta med vår grundverksamhet så att barnen blir trygga i våra rutiner och därmed får en bra grund att bygga det fortsatta arbetet på. Tillsammans tränar vi mycket på dagens olika rutinsituationer som tex att hänga upp ytterkläderna, ställa skorna på hyllan och skicka maten när vi äter. Det är härligt att se hur de äldsta barnen tycker det är jätteroligt att visa de yngre hur de ska exempelvis ska duka, plocka fram material och parkera cyklarna.

Vi har fortsatt att se hur barnens lek och sociala samspel har utvecklats i den nya barngruppen. Det är fint att se hur trygga de har blivit med varandra och hur de tar hand om varandra. Lekgrupperna har ändrats en del sen förra terminen och vi är lyhörda för att alla barn känner sig delaktiga i leken.

Under veckan har vi varit ute mycket i det fina vädret. Vi har letat hallon och blåbär i trädgårdslandet samt varit iväg på några kortare promenader kring dammen. Vi har även börjat med våra morgonsamlingar igen. Klockan 9.00 delar vi upp barnen i tre grupper där vi kan anpassa samlingens innehåll och tid efter barnens olika behov. På samlingarna går vi bland annat går igenom vilka barn som är här, har rytmik och sjunger, läser sagor, arbetar med material tillsammans, har gruppövningar samt mycket mer.

Till sist vill vi påminna er om att det är föräldramöte på Grodan den 23/9 kl. 19-20. Anmälningslista finns i vår hall.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

  • Förälder skriver:

    Tack för rapporten! Jag läser gärna ännu mer om vad ni gör på dagarna 🙂
    /Cecilia

Comments are closed.