Fredagsblogg från Grodan v.9

28 februari 2014

Hej alla föräldrar!
Ännu en vecka har gått och det har varit vår i luften vilket har uppskattats av både barnen och oss pedagoger 🙂

Vi har under veckan avslutat vår fördjupning av matematiken och barnen har hunnit med många roliga material under dessa två månader. Det har blivit mycket vardagsmatematik vid exempelvis påklädning, dukning och när barnen har plockat undan efter sig. Det har även producerats en hel del matteteckningar med både addition och subtraktion, barnen har arbetat med symboler och kvantiteter när de bland annat har hjälpt till att tillverka mattemobilen som hänger i taket, vi har arbetat med talföljd i våra samlingar och arbetat med tiotal, hundratal, tusental och mycket mer 🙂 Under mars och april kommer vi att fördjupa oss i språk och kommunikation, men under denna period kommer barnen även att arbeta med annat som intresserar dem.

Vi har även under denna veckan avslutat projektet med månadens djur som var haren. Under mars kommer barnen att arbeta med svanen som månadens djur. De fick rösta mellan Koltrast, Fasan och Svan och svanen vann överlägset. Då svanarna återvänt till dammen så kan vi studera dom på nära håll.

I ateljén har barnen under veckan fortsatt att snickra för fullt. De har även tillsammans tillverkat ett stort spindelnät med tillhörande spindlar som hänger i taket i ateljén.

I tisdags var några av barnen på biblioteket på Linero för att lämna tillbaka böcker och låna nya. En härlig förmiddagsutflykt!

I torsdags hade vi brandövning. Under hela veckan har vi pratat förberedande med barnen om varför vi har brandövning, hur det går till och vart man ringer om man behöver larma vid en eventuell brand. Det har dykt upp många frågor bland barnen om bland annat brandlarm, brandmän och även en del om döden. Fortsätt gärna att diskutera med era barn hemma och prata gärna med oss ifall det är något era barn funderar på. Själva brandövningen gick bra. Först gick larmet i några sekunder så att vi kunde lyssna och prata med barnen om hur brandlarmet låter och efter en liten stund gick larmet ”på riktigt” och då sprang vi ut i strumporna till vår samlingsplats vid förrådet. Många av barnen tyckte nog det var både spännande och läskigt på samma gång.

Idag fredag besökte vi Trädet för att sjunga tillsammans. En gång i månaden har vi ”Hela huset sjunger” och då träffas alla barnen hos något avdelning och sjunger och äter frukt tillsammans. Detta uppskattas av såväl barn som pedagoger 🙂

Hoppas ni alla får en härlig och solig helg!