Fredagsblogg från Grodan v.8

15 februari 2013

Hej!

Även denna veckan har bjudit på härliga aktiviteter på Grodan. I början av veckan då det hade kommit mera snö hittade vi mystiska fotspår i trädgården. Efter ett tags funderande och med hjälp av barnen kom vi fram till att det var en fågel. Den, och förmodligen flera fågelkompisar, hade  skuttat omkring lite varstans i trädgården. Allra mest hade de skuttat under den stora talgbollen på trädäcket.

I tisdags var det fettisdagen och den firade vi med semlor till mellanmålet. Camilla i köket hade bakat minisemlor som vi fyllde på avdelningen. Barnen fick själva välja om de ville ha vaniljkräm, grädde eller lite av varje, MUMS!

I onsdags hade vi besök av Anna från naturskolan som gjorde experiment tillsammans med några av barnen. Hon fyllde först två påsar med vanligt vatten och sen hällde hon salt i den ena. Barnen diskuterade sedan vad som skulle hända med dom båda påsarna om dom lämnades ute när det var kallt. Några av förslagen blev att båda skulle frysa till is, att bara det vanliga vattnet skulle frysa och att det skulle bli bubblor i saltvattnet. När vi dagen efter tittade på påsarna hade det blivit plusgrader så det var fortfarande vatten. Vi väntar med spänning  att se om det hänt något över helgen!

I torsdags firade vi alla hjärtans dag med att baka hjärtekakor som barnen sedan fick dekorera med kristyr och strössel. Under dagen pysslade även de barn som ville och det blev många fina kreationer. På samlingen pratade vi om hur viktigt det är att vara snäll mot varandra, alla dagar!

Idag på förmiddagen passade vi på att köra ett Röris pass. Det var roligt att alla barnen ville vara med och gympa och mot slutet blev vi riktigt svettiga!

Idag var även sista dagen för vår praktikant Therese. Det har varit roligt att ha henne hos oss, och vi önskar nu henne lycka till med studierna.

Sist men inte minst vill vi berätta att Emelie i måndags fick en liten pojke! Ett stort grattis till henne 🙂

Hoppas ni alla får en trevlig helg, så ses vi nästa vecka!