Fredagsblogg från Grodan -v.8

21 februari 2014

Hej alla föräldrar!

Vi har haft en vecka med lite färre barn än vanligt på Grodan då några har varit sportlovslediga och några har varit sjuka. Vi har fortsatt att fokusera på matematik och i början av veckan började barnen att tillverka en siffermobil som hänger i stora rummet. Barnen färglade siffror och hängde upp lika många saker i sin siffra som den symboliserade. Några av barnen följde med Simon och sågade ner en lagom stor gren som vi fäste i taket och hängde siffrorna i. Ett härligt samarbete där barnen på olika sätt var involverade.

I torsdags hade Brandstationen öppet hus och vi gick dit tillsammans med Trädet. På brandstationen tittade vi på brandbilar, bärgningsbilar, ambulanser och en polismotorcykel. Barnen tyckte det var spännande! På brandstationens bakgård tittade vi när de släckte eld och de barn som ville fick prova att spruta vatten med vattenslangen. Det var en härlig utflykt och vi har ännu ett besök inbokat i april så att alla barnen får komma dit och titta.

bild 1

Idag fredag fick de barn som ville se på film en stund på förmiddagen. Det som visades var filmen ”Flygplan” och under filmen bjöds barnen på popcorn eller salta pinnar 🙂

Trevlig helg önskar vi på Grodan