Fredagsblogg från Grodan v.7

14 februari 2014

Hej alla föräldrar!

 

Vi har haft en härlig vecka på Grodan och visst känns det som att våren har varit på besök 🙂 Vi har som vanligt varit ute en hel del och snart är det dags att tillsammans med barnen planera vad vi ska plantera i vårt trädgårdsland.

 

I ateljén har vi fått en efterlängtad snickarbänk! Barnen har arbetat flitigt i veckan och tillverkat både fiskespö, fåglar och andra saker. Om någon av er har små brädbitar och annat material hemma som inte används tar vi gärna emot det 🙂

image

I veckan har de barn som velat tillverkat allahjärtansdag pyssel. Barnen har blivit erbjudan att göra vykort, en krans av händer och pärlhjärtan av piprensare och pärlor. Några av barnen har gjort många pyssel och en del har gjort lite mindre.

image

 

Från och med nästa vecka kommer barnens gummistövlar att placeras på deras plats inne i hallen, alltså inte längre på ställningen i torkrummet. Vi upplever att barnens namnlappar ofta är borttagna på stövelställningen, samt att de har svårt att hitta sin plats till stövlarna, därför väljer vi att ha dem tillsammans med deras kläder.

 

Eftersom vi numera dokumenterar och har barnens portfolio digitalt kommer vi inom snar framtid att skicka hem deras ”gamla” portfoliepärmar. Vår digitala portfolie är upplagd på samma sätt som pärmarna men det är mycket smidigare och underlättar dokumentationen att kunna lägga in bilder och text digitalt.

 

Nästa vecka är det sportlovsvecka och vi kommer att ha lite färre barn på Grodan. Vi önskar er alla en härlig helg och till er som är lediga önskar vi en härlig ledighet!

 

Hälsningar från oss på Grodan!