Fredagsblogg från Grodan -v.5

31 januari 2014

Hej alla föräldrar!

Det har varit en vit och snöig vecka här på förskolan. Vi har passat på att vara ute så mycket som möjligt, i den utsträckning barnen har velat. Det har åkts pulka, grävts i snödrivor och snön har fraktats omkring i diverse pulkor och traktorer 🙂 Vi har också varit borta på den frysta ”vattenpölen” bakom dammen och åkt omkring, halt och härligt!

image

Eftersom vi har haft en del minusgrader har vi envist provat på att blåsa såpbubblor med förhoppning om att de ska frysa, men inte denna veckan heller lyckades det. Däremot har vi gjort andra isformationer med fyllda plasthandskar och vatten som vi fyllt i diverse behållare. Barnen har hällt i både karamellfärg, paljetter och glitter och det är härligt att höra dom resonera kring vad som händer när de ligger ute över natten och hur färgen bildar fina mönster.

image

Under veckan har barnen fått rösta fram månadens djur som vi ska arbeta med i februari. Djuren de kunde rösta på var Fjällräv, Lämmel, Talgoxe och Hare, och det djur som vann var Haren. Vi har satt fram ett litet bord med information om Haren, färgläggningsbilder, matteuppgifter samt bilder på den och hur spåren ser ut. Och när vi gick till ”ispölen” tidigare idag såg vi spår av haren i snön!

 

Inne på avdelningen har vi skapat ett poliskontor. Barnen kom själva med idén och nu tillverkas det både stoppskyltar och fortkörningsböter. De leker gärna rollekar och har helt gått in rollerna som poliser 🙂 Vi skulle dock gärna vilja ha en telefon till vårt poliskontor, så om någon av er där hemma har en, gärna en gammal med en telefonlur och där man slår numret på en rund bricka som man drar runt… någon som händer med? 😉

 

I dag fredag drog vi igång med hela huset sjunger igen. Först ut var vi på Grodan och vid 10 kom de andra avdelningarna till oss och då sjöng vi några sånger tillsammans och sen åt vi frukt. Det är en härlig tillställning och vi får bekanta oss en stund med barnen från de andra avdelningarna. Det är också härligt att se hur glada barnen blir när deras småsyskon kommer på besök, samt när de träffar sina fröknar de hade på småbarn.

image

Vi vill gärna påminna er om att ringa och friskanmäla ert barn före kl. 14 dagen innan barnet kommer tillbaka till förskolan. Det går bra att antingen ringa, maila eller skicka sms (grodan@rosatornetilund.se eller 0765-555146). Det är viktigt att ni gör det så att vi kan planera verksamheten och så att Camilla i köket vet hur många portioner mat hon ska laga.

 

Det är fortfarande några som inte skrivit upp hur ert barn ska vara här på sportlovet. Vänligen fyll i lappen i hallen under veckan så vi kan planera verksamheten och så att Camilla i köket kan beräkna hur mycket mat som ska beställas.

 

Sista men inte minst vill vi påminna er om att använda skoskydd eller ta av er skorna när ni hämtar och lämnar era barn. Det blir väldigt blött på golven om ni går in med skorna på och tänk på att det är era barn som blir blöta om sina strumpor.

 

Vi på Grodan önskar er alla en trevlig helg!