Fredagsblogg från Grodan v.46

15 november 2013

Hej alla föräldrar!
Ännu en höstvecka har gått här på Grodan 🙂
Som en del av er kanske redan har uppmärksammat så öppnar vi inne på måndagar och tisdagar. Tillsammans med Trädet har vi beslutat att öppna inne dessa två dagar för att istället gå ut kl. 8.30 då vi dessa dagar har planering. Övriga dagar kommer vi, så länge vädret tillåter, att fortsätta att öppna ute.

I onsdags var det naturdag för barnen födda -08, gr2. De åkte till Ravinen i Värpinge och det var en fin utflykt med soligt väder. Barnen hade sedan en tid tillbaka tillverkat egna båtar i frigolit som testades i vattnet. Det var härligt att se hur de hade konstruerat sina båtar och hur de tog sig fram i det bitvis forsande vattnet.

Nästa vecka är det barnen födda -09, gr1 och barnen födda -10 gr1 som ger sig iväg på naturdag 🙂

På samlingarna denna veckan har vi bland annat pratat om djurens familjer, tränat turtagning och parövningar genom att spela memory och lägga pussel, vi har även sjungit, läst böcker och pratat om veckans dagar, månader, datum och väder.

Under arbetspassen har några av barnen arbetat med matte i form av matteteckningar och antal och siffror. Några har arbetat i sanden där de med fingret skriver både siffror och bokstäver eller ritar mönster. I ateljén har det arbetats med de tidigare nämnda båtarna, målningar vid staffliet eller med djurlandskapet och i köket har några kokat makaroner, gjort te, ritat, pärlat och gjort sorteringsövningar. I köket har det även arbetats flitigt med konstruktionsbygge 🙂

Under veckan har det pågått mycket byggarbeten på vägen utanför och barnen verkar tycka det är väldigt spännande att se hur cykel- och gångbana växer fram. Det är härligt att höra deras diskussioner kring vem som kör den största grävmaskinen eller hur de kan köra både framlänges, baklänges och sidledes. I skrivande stund håller grinden till syskon på att flyttas och barnen tycker det är väldigt intressant att se när ”byggarna” arbetar även med detta.

Vi har haft några fall av ögoninflammation på förskolan så var gärna uppmärksamma på ifall era barn blir röda eller ”geggiga” i ögonen.

Vi på Grodan hoppas att ni alla får en härlig helg!