Fredagsblogg från Grodan v. 46

14 november 2014

Hej alla föräldrar.

Denna veckan har vi arbetat en hel del med jordens uppkomst på samlingarna. Många av barnen har blivit väldigt intresserade och har sedan arbetat vidare med flera olika material. Vi har bland annat pratat om Big Bang och vi gestaltade den stora explosionen genom att smälla en ballong. Vi har även sett på en film som visar hur liten jorden är i stora universum. Vidare har vi pratat om vår planet jorden och hur den ser ut inuti. De barn som har velat har fått göra egna jordklot med trolldeg i olika lager som symboliserar jordskorpan, manteln, yttre- och inre kärnan. Många har även färglagt bilder på jorden i genomskärning och bilder på hur jorden kan ha sett ut då allting började.
Under veckan har vi även hunnit göra klart vår sol som vi har tillverkat av en ballong och papier maché.

I tisdags åkte några barn på Grodan och några på Trädet på sagostund till biblioteket i Dalby. Då sagoberättaren var sjuk blev det istället filmvisning. En mysig utflykt för både barn och vuxna.

Vi har även hunnit smaka av vitlöksgräset och ärtskotten som planterades under höstfesten. De som ville fick strö över maten och de som hade kvar av sina plantor har fått ta med dom hem.

Under veckan har vi även börjat att träna på julsångerna. Fredagen den 12/12 kl. 15.00 kommer barnen att gå luciatåg på Grodan och Trädet och i år kommer luciatåget att vara ute. Som tidigare år kommer de äldsta barnen att gå luciatåg i kyrkan på Linero, och i år gäller det barnen födda 2009. Mer information om respektive luciatåg kommer längre fram.

Det känns att vintern är på väg då det blivit kallare både på morgonen och under dagen. Se gärna över att att det finns tjockare fleece, vantar och mössa på barnens plats.

Till sist vill vi påminna om att förskolan är stängd fredagen den 5/12 då pedagogerna har studiedag.

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Emelie, Pernilla, Izabela och Malin

  • Förälder skriver:

    Ni verkar ha haft en fin vecka:-) Jag ville bara berätta att det verkligen märks att ni sjunger en hel del nu (och har gjorts ett tag). Det sjungs för fullt här hemma vilket är väldigt härligt 🙂

Comments are closed.