Fredagsblogg från Grodan -v.45

31 oktober 2014

Hej alla föräldrar!

Denna veckan har vi haft lite färre barn på Grodan då det har varit höstlov och vi har även haft en del pedagoger som har varit lediga. Under veckan har vi varit på lekplatsen på Linero, vi har bakat bullar och gjort pyssel.

Under en av samlingarna passade vi också på att berätta om Malala, vad hon arbetar och står för. Vi pratade om att det finns barn som inte får möjlighet att gå till skolan eller förskolan. Att det finns de som tycker att flickor inte ska få gå i skolan. Det tyckte våra barn var väldigt orättvist ”Det är jättedåligt eftersom flickor också behöver lära sig att läsa och skriva!” Några av barnen kände sedan tidigare till henne och hennes arbete ”hon är jättejättejättesnäll!”

På tisdag nästa vecka kommer vi att ha en höstfest här på Grodan. Barnen kommer att delas in i grupper och vi kommer att ha flera olika stationer ute. Syftet är att uppmärksamma årstiden, skapa gemenskap i gruppen samtidigt som det är ett annorlunda och roligt inslag i vardagen. Detta är även ett önskemål från barnen, vilket vi valt att uppmärksamma. På höstfesten kommer vi att göra höstplanteringar, grilla pinnbröd och göra pumpor. I år har vi bestämt att barnen inte ska klä ut sig, eftersom vi har barn som kan bli rädda och vi vill inte skapa ett krav på er att komma ihåg att ta med eller att köpa utklädningskläder. Tänk på att vi kommer att vara utomhus så det gäller att ha kläder efter väder!

Nästa vecka kommer barnen födda 2010 att åka på sina sista naurdagar för terminen. Liksom tidigare åker grupp 1 på onsdag och grupp 2 på torsdag.

Viktiga datum att komma ihåg:
3 november: Sista dagen att lämna in om ledighet under jullovet.
5 december: Förskolan stängd pga studiedag.
12 december: Luciafirande kl. 15:00.

Trevlig halloween!

Hälsningar,

Izabela, Malin, Pernilla och Emelie