Fredagsblogg från Grodan v.43

24 oktober 2014

Hej alla föräldrar!
Denna veckan, liksom de andra veckorna, har gått i rasande fart, tänk att det snart är november 🙂

Vi har gjort lite förändringar inne på Grodan när det gäller samlingarna. Vi har börjat att ha samling i två grupper kl. 9 på morgonen. Här går vi igenom vilka barn som är på förskolan, vi sjunger, leker lekar, visar material och pratar om vad vi kan arbeta med under dagen.

Vi har även denna veckan provat på att dela på Grodan och Trädet under utevistelsen efter lunch. Grodan har börjat att gå ut direkt efter lunch och är ensamma ute i ca. 45 minuter innan vi är tillsammans med trädet en stund. Därefter är går vi in och har läsvila och då är Trädet ute ensamma tills mellanmålet. Vi upplever att det har fungerat bra ute på gården och det har blivit lugnare lek. Barnen som vill leka med varandra över avdelningarna får bjuda in varandra under arbetspassen, och då förekommer det även att de är ute och leker, samt under den stunden vi är ute tillsammans. Under denna veckan har vi provat oss fram och vi funderar vidare på hur vi lägger upp det då vi exempelvis är på naturdagar eller andra utflykter.

I onsdags och torsdags var barnen födda 2010 på naturdagar i Skrylle. Denna veckan hade vi tur med vädret och det blev två härliga utflykter. Båda grupperna började med att gå Mullestigen som bjöd på motoriska utmaningar både i form av att klättra över stockar, stenhögar och gå balansgång. Det var en lagom lång runda och barnen var ivriga att hitta spår efter Mulle som visade vart vi skulle gå. Efter Mullestigen åt vi matsäck i vindskydd och barnen är väldigt stolta över maten de har med sig. Innan vi åkte hem gick vi till Naturlekplatsen och lekte och åkte linbana.

Nästa vecka är det höstlov och då har vi valt att ställa in naturdagarna eftersom både barn och pedagoger är lediga. Under v. 45 kommer barnen födda 2010 att åka på sin sista naturdag.

Idag fredag har vi under samlingen och under maten uppmärksammat att det är FN-dagen. Vi har pratat lite om vad FN gör och om barnkonventionen.

För er som har höstlov nästa vecka önskar vi en trevlig ledighet och annars önskar vi en trevlig helg!