Fredagsblogg från Grodan v.42

17 oktober 2014

Hej alla föräldrar!

Det har varit en blöt och regnig vecka här på förskolan och regnkläderna har kommit väl till användning! I tisdags när vi kom på morgonen upptäckte vi att det hade blivit en hel sjö i trädgården över natten. Jättespännande tyckte barnen som både lekte och utforskade vattnet. Det provades bland annat hur djupt man kunde gå utan att bli blöt i stövlarna och det samlades en hel del insekter som hade kommit upp i takt med att vattnet steg. På förmiddagen gick båda torkskåpen varma för att få kläderna så torra som möjligt.

Under tisdagen hade vi även Viktorts mamma på besök. Det är alltid trevligt att ha er föräldrar här hos oss och barnen tycker mycket om att visa er vad de gör på förskolan under dagarna. Vi hoppas att fler föräldrar vill komma och hälsa på oss framöver.

I onsdags och torsdags var det dags för barnen födda 2010 att ge sig iväg på naturdagar. Båda grupperna åkte till Skrylle. Vi gick Vilsestigen och pratade om hur man kan göra ifall man går vilse i skogen. Grupp 1 åt sin lunch vid naturrummet och gick sedan vidare till naturlekplatsen där motoriken tränades på hinderbanan. Grupp 2 åt sin matsäck i ett vindskydd då det regnade precis hela tiden under utflykten. Vi lekte en liten stund på den ”vanliga” lekplatsen innan vi tog en tidigare buss hem på grund av regnet. Nästa vecka kommer även grupp 2 att få gå till
naturlekplaten. Det var två härliga utflykter och vi ser fram emot nästa vecka, och lite finare väder…

I går kom även en stor ”tankbil” som sög upp vattnet från den stora vattenpölen i trädgården. Barnen tyckte det var väldigt spännande och stod och tittade länge…

Mellan 8.30-9.00 behöver personalen på förskolan använda parkeringen till sina bilar, därför ber vi er föräldrar att parkera på vägen när ni lämnar era barn.

Fyll gärna i höstlovslappen i hallen som hänger bredvid tavlan.

Nästa vecka fortsätter 2010 barnen att åka på utflykt både onsdagen och torsdagen.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

  • Förälder skriver:

    Jag tänkte mycket på er i torsdags när jag såg regnet strila ner hela dagen. Fantastiskt att ni inte låter vädret stoppa er!

Comments are closed.