Fredagsblogg från Grodan v.40

4 oktober 2013

Vecka 40 har varit en lugn och trevlig höstvecka. Det börjar bli kallare så kolla gärna igenom barnens höstkläder så att inget fattas.

Personalen har varit fulltalig hela veckan och vi har inte varit på tisdagskurs.

Under veckan har vi på olika sätt dragit igång höstprojekt. Vi har t ex samlat kastanjer som barnen har kunnat leka med, sortera, räkna osv. Vi har klistrat höstlöv och rönnbär på papper och gjort smycken med rönnbär och kastanjer.

Vi har även så smått dragit igång ett djurprojekt i ateljén där vi har tänkt bygga en djurvärld av papp med djur gjorda av olika material. (Har ni överflöd av kartong eller annat byggmaterial så får ni gärna ta med det till oss.) 

Anna från Naturskolan har varit här med flera experiment till boken hon är med och skriver. Några pedagoger och barn från både Trädet och Grodan har varit med och provat dem och blivit fotograferade.

Denna vecka var det 08 grupp 1’s tur att åka på onsdagsutflykt. Vi åkte till St:Hansgården där vi umgicks med getterna, fåren, kaninerna, katterna och hönsen. Vi lekte även mycket i en trädkoja och på den stora lekplatsen utanför.
Nästa vecka är det då 08 grupp 2’s tur (Rebecka och Ruben).

I samlingarna har vi bl a gjort yoga/koordinationsövningar, låtit barnen måla av varandra, pysslat, sjungit, arbetat med räknastavarna, haft massage och räknat med kastanjer.

Idag fredag har vi firat kanelbullens dag. Barnen har själva, i smågrupper, baka sin egen kanelbulle som de sedan fick äta som efterrätt efter lunch.

Vi har börjat med avslappning med de små barnen (barnen födda 2010) i Sagogrottan. Där har vi tittat på 15 – 25 min långa barnprogram från barnkanalen. T ex har vi tittat mycket på Pomos Piano.

På fredag näst vecka är det dags för fotografering. Det börjar kl 09.00 hos småbarn och sedan är det vår tur.

Trevlig helg!
Grodan