Fredagsblogg från Grodan v. 37

13 september 2013

Hej alla föräldrar!
Ännu en vecka har gått och nu är det fredag igen. Även denna veckan har vi varit ute en hel del och njutit av vädret och vi hoppas att värmen håller i sig ett tag till 🙂

Under veckan har vi hittat grodor vid våra gungor som vi hjälpt tillbaka till dammen och vi har även varit på lekplatsen med några av barnen. Under kommande vecka kommer vi att gå iväg i olika grupper så att alla får gå dit och leka.

Som ni säkert redan vet har vi samling i olika grupper på morgonen kl. 9.00. Där har vi bland annat introducerat olika montessorimaterial, fortsatt med geometriska former, haft språkträning med rimmemory och visat experiment. Samlingarna har vi olika grupper för att lättare kunna anpassa innehåll och längd till vad som passar barnen.

I dagsläget har vi många barn som behöver någon form av vila, vi provar därför lite olika varianter med avslappning, musiksaga med mera och hoppas snart hitta något som fungerar för alla.

I onsdags var barnen födda 2008, grupp 2 iväg på naturdag. Vi åkte till Trollskogen där vi hälsade på hästar, får, grodor och insekter. Vi besökte även Tornahällestads mysiga kyrka och vi byggde kojor i skogen.

Nästa vecka på onsdag den 18/9 är det dags för detektiverna födda 2009, grupp 1, att ge sig iväg på sitt första uppdrag för hösten. Den första naturdagen går till Ravinen i Värpinge och här behövs en rejäl lunchmatsäck samt kläder efter väder samt stövlar. Även denna terminen har vi valt att dela gruppen i två grupper, och nu på onsdag är det alltså grupp 1 som åker. Gruppindelning och mer information om våra uppdrag finns i hallen.

Samma onsdag, den 18/9, är det även dags för barnen födda 2010 att gå iväg på sin första utflykt tillsammans med Izabela och Linda! Barnen ska ha med sig en liten matsäck (smörgås och dryck) då vi äter lunch på förskolan. Då vi också är en stor grupp har även vi valt att dela upp gruppen. Gruppindelningen finns uppsatt på vår anslagstavla.

På morgonen har det varit lite kyligt och många av barnen vill ha vantar. Se gärna över barnens hyllor så att där finns tunnare vantar och mössa. Se även gärna över barnens regnkläder så där finns gummistövlar på ställningen i torkrummet samt regnkläder där 🙂

Vi har även märkt att förkylningar och feber har börjat att gästa oss. Vi feber gäller en feberfri dag innan barnen kommer tillbaka och vid kräkning eller diarré rekommenderar vi 48 symtomfria timmar. Glöm inte att friskanmäla ert barn dagen innan det kommer tillbaka. Vi har även fått påhälsning av löss så se gärna över ert barns hår när ni kammar.

Vi önskar er en härlig helg!
Malin, Izabela, Simon & Britt