Fredagsblogg från Grodan v. 35

30 augusti 2013

Hej alla föräldrar!
Vi har haft en härlig vecka med mycket utelek. Det känns nästan som att sommaren har kommit tillbaka 🙂

Denna veckan har vi börjat mornarna med samlingar kl. 9. I de olika grupperna pratar vi om, och gör, olika saker som passar barngruppen. Vi har bland annat pratat om arbeten man kan ha som vuxen, gjort experiment, haft massage, läst flanosagor och mycket mer.

I onsdags åkte barnen födda 2008 på förmiddagsutflykt till Stadsparken. Det blev en härlig utflykt med sol och mycket lek. De barnen som var kvar på Grodan gick i olika grupper till lekplatsen. Det är härligt att ha både en lekplats och en damm så nära förskolan där vi kan göra små utflykter, men även för att följa naturens och djurlivets skiftningar under året.

Under veckan som gått, och även under förra veckan, har vi firat de barn som fyllt år i augusti. Födelsedagsfirandet går till så att vi läser upp och visar barnens tidslinje som de fått med sig hem några dagar tidigare. I tidslinjen sätter ni föräldrar in bilder med lite text på barnet som visar vad som hänt under året. Om barnet vill får det, medan vi läser och visar bilderna, gå en födelsedagspromenad med jordgloben i handen runt en gul ”sol” som vi placerat på golvet. Varje varv barnet går med jordgloben runt solen symboliserar ett år. Efter födelsedagspromenaden får födelsedagsbarnet, om det vill, önska vilken födelsedagssång vi ska sjunga. Även vid lunchen fortsätter firandet då födelsedagsbarnet får duka med ett speciellt finporslin, och det brukar vara mycket uppskattat hos barnen 🙂

På onsdag nästa vecka börjar terminens naturdagar. Först ut den 4/9 är barnen födda 2008, grupp 1 som åker till Trollskogen. Mer information om naturdagarna samt gruppindelningen hittar ni bredvid tavlan i hallen.

På torsdag nästa vecka får vi besök av Bokbussen. Några gånger under terminen kommer denna buss att stanna utanför förskolan så att vi kan gå ut och låna böcker. Att få ett rullande bibliotek alldeles utanför som man dessutom kan beställa böcker till tycker vi är fantastiskt och är något vi ser fram emot 🙂

Idag, fredag eftermiddag, kommer vi att hänga upp ett infobrev till er föräldrar på barnens plats. Vi informerar kort om oss pedagoger, åldersfördelningen i barngruppen samt lite om hur en dag ser ut. Mer information om hur vi kommer att arbeta under terminen kommer på föräldramötet den 23/9. I infobrevet finns även ett papper med kontaktuppgifter som vi gärna vill få tillbaka snarast, då vi behöver uppdatera så vi har rätt mailadresser o dylikt till er.

Idag fredag är även Evelinas sista dag hos oss på Grodan. På måndag återgår hon till sina förskollärarstudier men hon kommer att dyka upp hos oss då och då när vi behöver henne.

På måndag 2/9 kommer Izabela tillbaka från sin föräldraledighet. Det ska bli roligt att få tillbaka henne till oss på Grodan och vi hälsar henne varm välkommen!

Hoppas ni alla får en trevlig helg
önskar vi på Grodan.