Fredagsblogg från Grodan -v.35

29 augusti 2014

Hej alla föräldrar!

I måndags började Pernilla att arbeta hos oss på Grodan, vi tycker det är jättetrevligt att ha henne hos oss och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med henne 🙂

Många av barnen har velat vara ute under förmiddagarna i veckan. Det har pysslats mycket i grönsakslandet, vi har skördat både morötter, gurkor, hallon och fina svart och vita bönor. Vi har även rensat ogräs och klippt fjärilsbusken. Många har även lekt och grävt i sandlådan, det har byggts sandslott och vägar och geggats med vatten, härligt!

Vi har även hittat en groda som vi gick med till dammen, där släppte vi ut den i närheten av några andra grodor… kvack, kvack!

Inne på avdelningen har många velat ”bre knäckebröd” som praktisk övning. Många har även bakat med lera, gjort sykort och arbetat med matte och språkstenciler.

I tisdags åkte några av barnen till biblioteket. Eftersom biblioteket på Linero bytt lokaler och det nu är ännu längre att gå, åkte vi till biblioteket i Dalby. Barnen hjälpte till att välja böcker, och det blev en blandning av både faktaböcker och sagor. Det var en trevlig utflykt och det var väldigt smidigt att ta bussen dit, det kommer vi att göra flera gånger.

I onsdags var det dags för barnen födda 2009, grupp 2 att ge sig iväg på naturdag. Liksom förra veckan åkte vi till Bjärred för att undersöka vad vi kan hitta vid havet. Vi hade strålande väder och barnen letade strandfynd till sin tavla. Tavlorna gjorde vi genom att gräva en lagom stor grop i sanden där de sedan placerade sina strandfynd. Ovanpå hällde vi sedan gips som fick stelna medan vi åt matsäck. Sen var det bara att gräva upp de fina tavlorna 🙂 Medan vi åt matsäck reflekterade barnen över dagen, vad de hade sett, vilka dofter de känt samt vad de hört;

Det luktar saltvatten
Det luktar hav
Jag kollar och hittar saker
Jag hittar guldstenar
Alla barn blir så glada när de ser havet
Jag hittar små snäckor
Jag hittar en sked
Jag hör havet
Jag hör blåsten
Jag känner luften, vilket håll den går
Kastar jag sand, ser jag vilket håll det blåser
Jag ser sjögräs
GetAttachment (2)
GetAttachment (3)
Nästa onsdag är det dags för barnen födda 2009, grupp 1 att åka på naturdag igen. Denna gång ska vi undersöka ”den skånska slätten”. Mer information om resmål och samlingstid kommer upp på tavlan i början av veckan.
Medan barnen ovan var på naturdag gick de barnen som var kvar på Grodan på utflykt till lekplatsen som ligger nära förskolan.
Redan nu kan ni skriva upp att den 23/9 är det dags för föräldramöte, information om tid kommer längre fram.
På måndag, den 1 september, har förskolan stängt då personalen har studiedag. Vi ses igen på tisdag!
Hoppas ni alla får en trevlig helg!