Fredagsblogg från Grodan v.33

16 augusti 2013

Hej alla föräldrar!

Vi vill börja med att välkomna er och era barn till ett nytt läsår här på Grodan, och vi hoppas att ni har haft en härlig sommar 🙂 Det är härligt att se hur trygga våra nya barn, både de som tidigare gått på småbarn och de som kommit utifrån, har blivit hos oss. Som ni säkert sett så arbetar Evelina hos oss augusti ut, tills dess att Izabela kommer tillbaka från sin föräldraledighet.

Under veckan som gått har vi arbetat med vår grundverksamhet och våra rutiner. Med grundverksamhet menar vi de saker som vi gör dagligen på Grodan. Vi tränar bland annat på att duka våra platser, hänga upp våra kläder, regnkläder och stövlar i torkrummet och de andra kläderna i hallen. Vi arbetar även med det sociala samspelet, hur vi är mot våra kompisar, turtagning och mycket mer. Det är härligt att se hur barnen, bara efter några dagar på förskolan, hittar nya lekkonstellationer och kompisar att leka med 🙂

Under veckan har vi även skördat lite från vårt grönsaksland. Barnen har ätit morötter direkt från landet och vi har även plockat rödbetor som vi kokat och serverat till lunchen. Idag fredag har några av barnen även hunnit med att håva och leta grodor vid dammen.

Inom kort kommer vi även att börja med våra naturdagar. Under naturdagarna åker en åldersgupp i taget ut på utflykt. Mer information om detta kommer framöver.

Den 23/9 kommer vi att ha föräldramöte på Grodan och Trädet kl. 19-20, småbarn kommer att ha sitt samma dag kl. 18-19.

Hoppas ni alla från en härlig helg!

Hälsningar Simon, Britt, Malin & Evelina