Fredagsblogg från Grodan v.24

14 juni 2014

Hej alla föräldrar!

Denna veckan har handlat mycket om sommarfesten 🙂 vi har vid flera gånger tränat ute på våra sånger och det ska bli roligt att sjunga för er föräldrar i eftermiddag.

Under veckan har det kommit upp stora siffror på staketet i trädgården. Barnen har redan räknat både addition och subtraktion genom att de får ställa sig vid siffran som talet blir. En del har även samlat olika antal saker som de placerat under rätt siffra.

Vi har även fått se de första smultronen och jordgubbarna bli mogna i vårt trädgårdsland. Barnen är även ofta inne i trädgårdslandet och smakar på olika saker som de har varit med om och odlat. Det är en spännande process att följa från det lilla fröet till den faktiska moroten och sockerärtan! Många barn tycker mycket om att äta rabarbern trots den sura smaken.

Vi har även plockat in fjärilslarver i en burk som barnen får mata med nässlor och det är spännande och lärorikt att se naturens utveckling på nära håll.

I onsdags gick hela Grodan på en spontanutflykt till Borgen, en stor lekplats byggd som en borg uppe på Linero. Barnen var duktiga på att gå och det blev en härlig lekstund på det stora och fantasifulla lekplatsen. Vi hade även med oss frukt som barnen åt när det själv tyckte det passade. Som tur var hade vi nedförsbacke hela vägen tillbaka till Rosa Tornet eftersom vi var trötta i benen efter all lek 🙂

I torsdags kom piraten Nilam Alebazi tillbaka och pratade om sina upptäckter i Europa. Hon pratade bland annat om Eiffeltornet och om olika djur som finns i Europa. Barnen tycker verkligen det är jätteroligt när vi kommer och klär ut oss och vi ser det som ett utmärkt sätt att ge barnen kännedom om, i detta fallet, olika världsdelar.

I trosdags kväll var det också dags för den traditionella avslutningen för våra äldsta barn. Ingela och Simon hade ordnat många roliga aktiviteter och barnen var mycket nöjda och glada! Till er som slutar säger vi ”Lycka till och att vi redan nu saknar er!”

Idag fredag har dagen mest präglats av spänning och förväntning över eftermiddagens sommarfest. Barnen är väldigt förväntansfulla och har frågat många gånger om hur många timmar det är kvar tills föräldrarna kommer, hur många minuter… I skrivande stund får de barnen som vill titta på film i sagogrottan, vara inne på avdelningen eller leka ute.

Från och med måndag är det sommarverksamhet och vi kommer att samarbeta ännu mer än vanligt både med Trädet och med småbarnsavdelningarna. Detta i form av att vi slår ihop oss och/eller lånar ut personal.

Vi ser alla fram emot att träffa er på sommaravslutningen i eftermiddag och till de som går på sommarledighet efter idag önskar vi en riktigt härlig sommar!

Hälsningar från oss på Grodan.