Fredagsblogg från Grodan v.23

6 juni 2014

Hej alla föräldrar!

Vi har haft ännu en härlig vecka på förskolan. Det har varit många kortare veckor på sistone och så även denna. Barnen har fått välja om de vill arbeta inne eller ute och majoriteten vill gärna vara ute. Antingen leker de rollekar i trädgården, cyklar, gräver i sandlådan, arbetar i trädgårdslandet eller uppe på trädäcket. Många väljer att pärla eller att leka med den nya uteservisen.

I onsdags var det dags för vårens storutflykt för trädet och grodan som gick till Rövarekulan. När vi kom fram åt vi frukt tillsammans och sen delade vi upp oss i tre grupper. I dessa grupper gick vi sedan promenader/aktiviteter som var passande för gruppen. Där var fantastisk natur och härliga slingor som två av grupperna gick. Slingorna gick både uppför och nedför och det var härlig utsikt på flera ställen. Vi lunchtid samlandes alla igen och vi åt matsäck tillsammans. Därefter var det fri lek, några lekte vid vattnet och andra lekte lekar tillsammans med några av pedagogerna. Vi hade en härlig utflykt tillsammans och vi ser redan fram emot nästa år 🙂

I torsdags började vi att pyssla och pynta inför sommarfesten som är på fredag den 13/6. De som ville fick klippa och klistra girlanger som vi hängde i taken. I veckan kommer vi att fortsätta och de som vill får hjälpa till. Vi hoppas att vi träffar er alla på sommarfesten, välkomna!

Trevlig helg önskar vi på Grodan.