Fredagsblogg från Grodan v. 20

17 maj 2013

Hej alla föräldrar!

Nu är det fredag igen och därmed dags för fredagsblogg 🙂

Vi har haft ännu en härlig vecka här på Grodan och Rosa Tornet som bjudit på fantastiskt väder och roliga aktiviteter.

Överinskolningen från småbarn till Grodan/Trädet är i full gång och det är härligt att se barnen ta hand om sina yngre kamrater. De är väldigt omhändertagande och visar dem mer än gärna runt både inne och ute samt visar dem hur man arbetar med olika material och bjuder in dem på små upptäcktsfärder i trädgården. Även våra stora barn är igång med sin inskolning till sina respektive förskoleklasser och det är stolta barn som kommer tillbaka efter sina skolbesök.

I onsdags var det dags för grupp 1 för barnen födda 2009 att ge sig iväg på naturdag. Vi gick till ”gröningen” uppe på Linero och började med att fika på matsäcken. Temat för terminen är ”samla och sortera” och dagens aktivitet var att sortera och beskriva olika djur och dess ungar. Det blev många samtal barnen emellan då de skulle lista ut vem som hade fått den andre i samma ”djurfamilj”. Det blev även många härliga spekulationer när de skulle lista ut vilket djur vi beskrev – ”fyra tassar, en nos och en lång svans”…

Under onsdagen hade vi även besök av Anna från Naturskolan i Lund som tillsammans med barnen planterade på staketet samt byggde ett litet landskap med tält, hängmatta och bro till minimänniskorna Mark och Mylla. En del av projekten som Anna gör kommer sedan att finnas med i en bok som hon är med och skriver. Vi tycker det är jätteroligt att hon vill vara hos oss för att göra sina projekt och barnen är väldigt entusiastiska.

I torsdags firade vi Förskolans dag med öppet hus här på Grodan och Trädet. Det var roligt att många av er föräldrar och även mor- och farföräldrar ville komma och fira denna dag med oss. Det vara glada och entusiastiska barn och vuxna som var med och håvade och letade grodor, skakade loss till ett Rörispass, skapade fina kransar och blommor i ateljén samt ville följa barnen under arbetspasset. Vi hade även tur med vädret denna dag då vi både kunde fika, äta middag och mellanmål ute på trädäcket. Lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte om dagen 🙂

Idag fredag har vi varit vid dammen vid ett par tillfällen för att leta efter fler grodor. Det är härligt att ha så nära till en damm där vi både kan håva och se årstidens förändringar. Anna från Naturskolan har även varit på besök och idag har barnen ritat mönster som de sedan har vävt på staketet.

Vi har kommit igång med vårens utvecklingssamtal, ni som inte har skrivit upp er, se anslag med tider i hallen. Om ni inte hittar någon tid som passar er så kontakta ansvarig pedagog så hittar vi en tid tillsammans som passar.

Nästa vecka är det dags för barnen födda 2009 grupp 2 att ge sig iväg på naturdag. Medtag liten fika och dricka.

 

Lite fler viktiga datum under våren är;

30/5 Heldagsutflykt för Grodan och Trädet till Fågelstationen i Falsterbo. Medtag frukt, rejäl matsäck och dricka. Samling på Rosa Tornet kl. 8.00. Vi är tillbaka till mellanmålet 14.30 och alla platser i bussen har bälte.

13/5 Sommarfest på Rosa Tornet kl. 14.00.

 

Vi vill även påminna er att smörja era barn på morgonen. Tag gärna med solkräm till barnens hylla så fyller vi på med solkräm vid behov under dagen.

Tyvärr har barnen på förskolan drabbats av löss upprepade gånger senaste tiden. Vi vill därför be er alla att kontrollera, luskamma och tvätta era barns hår. Rådfråga apoteket för lämplig behandling så hoppas vi att vi blir av med lössen efter helgen.

 

Trevlig helg önskar vi er alla!

  • Förälder skriver:

    Ni skriver så härligt och utförligt, kul läsning!

  • Förälder skriver:

    Tack för en mycket trevlig dag i torsdags! Så trevligt ordnat och kul att följa er och barnen. Att sedan solen sken gjorde ju inte dagen sämre :). /Gustafs mamma

Comments are closed.