Fredagsblogg från Grodan v.15

12 april 2013

Hej alla föräldrar!

Vi har haft en härlig vecka här på Grodan. Vi vill börja med att tacka alla föräldrar för det jobb det gjorde hos oss på trädgårdsdagen i lördags 🙂

Inne på avdelningen har har våra tomatplantor har kommit upp en bit och det är spännande att se hur mycket de växer varje vecka. Snart är de så stora att det är dags att plantera om dem i större krukor.

Under veckan har barnen fått prova på att bygga konstruktioner av kikärtor och tandpetare. Vi lade kikärtorna i blöt på eftermiddagen och dagen därpå var de lagom mjuka att sticka tandpetare i. Det var många fina verk som byggdes, både byggnader, torn och mycket mer.

Vi har börjat få besök av de barnen från Fjärilen och Humlan som ska börja hos oss till hösten. Nu under våren kommer de att besöka oss ungefär en gång i veckan för att successivt börja sin överinskolning. Det är roligt att få träffa och börja lära känna våra ny kompisar och vi hoppas att de kommer att trivas hos oss.

I onsdags åkte barnen födda -07 till Sankt Hans gården på Norra Fäladen i Lund. På Sankt Hand gården fanns det många mysiga får som barnen gärna ville klappa. Där fanns också en lekplats och många härliga lekytor. Det var ett trött men glatt gäng som kom tillbaka på eftermiddagen. Även nästa vecka åker barnen födda -07 på utflykt och liksom denna veckan är det både grupp 1 och grupp 2 som åker.

Eftersom det blivit mildare ute och det väntas en del regn så får ni gärna se över barnens hyllor så att det finns gummistövlar och galonkläder/skalkläder på plats.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

önskar vi på Grodan 🙂