Fredagsblogg från Grodan v. 14

4 april 2014

Hej alla föräldrar!

På arbetspassen i veckan har de barn som velat fortsatt att göra bokstäver och andra figurer i trolldeg. De har sedan torkats i ugnen och blivit målade i fina färger.

Några av barnen har satt igång att göra sykort. Några har valt att sy första bokstaven i sitt namn på lite styvare papper och några av barnen har ritat en tavla där de sedan har sytt i konturerna. Det är härligt att se hur fokuserade barnen är då de sitter koncentrerade i långa stunder.

Vi har även fortsatt att arbeta med bokstäver och ord och vi har använt oss av lilla rörliga alfabetet för att skriva ord och namn. För de yngsta barnen har vi lagt fram alla bokstäver som finns i exempelvis deras namn, föräldrarnas eller husdjurens namn och sen har de lagt bokstäverna i rätt ordning, ibland med hjälp och ibland utan.

Vi har även fortsatt att odla och vi har byggt upp några av våra pallkragar så att de har blivit högre.
Vi har planterat om potatis i större kruka och sått krasse och morots och rödbetsstumpar som skall bli till en miniatyrskog.

I tisdags var halva barngruppen på besök på brandstationen (de barn som inte var där på sportlovet).
Precis när vi kom in på brandstationen blev det en riktig utryckning. Det var spännande att höra larmet och se när brandmännen sprang till bilarna. Sen visade två brandmän som var kvar brandbilarna för oss. Det var många spännande luckor fyllda med olika sorters verktyg. Brandmannen visade oss många av de och förklarade vad de användes till. De barn som var kvar på förskolan hade sångsamling och de som ville lekte ”Kims lek”. I den leken plockar man fram 5-8 saker, exempelvis en sax, penna, legobit, suddgummi etc. som barnen får se, sen lägger man en handduk över och plockar bort en sak. När man drar bort handduken är där en sak som fattas och barnen ska lista ut vad det är. Många av barnen tyckte det var lätt att gissa när det var någon annans tur, men när det var sin egen tur blev det genast svårare…

I onsdags hade vi premiär för naturskolan. Först ut var barnen födda 2008 grupp 1. Vi fick en fantastisk dag i Dalby söderskog, fylld av blommor och natur. Vi träffade bland annat en stor vildsvins sugga med 6-7 kultingar. Det var väldigt roligt att klättra på de fallna trädstammarna och hoppas på stenarna vid bäcken. Barnen som var kvar på Grodan fick en överraskning i form av Ebbas pappa som är polis. Vi fick provsitta bilen, prova polismössan och han satte även på sirenerna och blåljusen! Otroligt spännande!

Nästa vecka den 9 april är det dags för barnen födda 2008, grupp 2 att ge sig iväg på naturdag. Då är det Pietro, Calle, Frida, Alva, Carl, Alicia och Rebecka som åker.

Hoppas ni alla får en trevlig helg 🙂