Fredagsblogg från Grodan -v.12

21 mars 2014

Hej alla föräldrar!

Denna veckan har vi fortsatt att odla i ateljén. Det är roligt att se hur snabbt det börjar komma upp små plantor och barnen är väldigt fascinerade och tycker det är spännande att både plantera och vattna. Senaste tillskottet är potatis som senare ska ut i vårt trädgårdsland.

Vi har fortsatt med samlingar som rör språk och kommunikation. Barnen är duktiga på att känna igen bokstäver, att ljuda och att höra vilken som är första respektive sista bokstaven i olika ord. Några av barnen har under veckan börjat att skriva egna sagor som de ritar till. Det är härligt att se dem utforska språket och arbeta vidare med det som intresserar dem.

I går torsdag, var det härlig väder igen och de barn som ville fick äta mellanmål ute. Det serverades korv med bröd och många tyckte det var härligt att sitta på trädäcket i solen och äta.

Veckan efter påsk kommer vi att sätta igång med vårens utvecklingssamtal. Vi kommer inom kort att kontakta er för att boka en tid som passar.

I hallen hänger lappar angående påsklovet v. 16 samt klämdagarna den 2/5 och 30/5. Vänligen skriv upp om ert barn kommer att vara ledigt eller vilka tider som är aktuella under dessa dagar. Ni har även via mail fått ut lappen om sommarledighet, tänk på att den ska lämnas in senast 30/3.

Hoppas ni får en härlig helg!
Hälsningar från Grodan