Fredagsblogg från Grodan v.11

15 mars 2013

Hej!

Denna veckan har bjudit på både snö och sol. Det har varit kalla och isiga mornar men på eftermiddagen har solen värm och då har både jackor och mössor åkt av, vågar man hoppas på att våren snart är här…?

Under veckan har de barn som velat fått sifferböcker att arbeta med. Det har varit entusiastiska barn som både har målat och räknat i sina böcker, det är härligt att se 🙂 Framöver kommer det även finnas bokstavsböcker för de som vill arbeta med det. Det har även arbetats i köket med stort engagemang under veckan, det har både kokats te, makaroner och bakats scones.

I onsdags var det dags för den andra gruppen 07.or att bege sig till Trollskogen. Det var en härlig vinterdag och vårtecknen lyste med sin frånvaro.  Istället skrev barnen ord och meningar i snön vilket de tyckte var roligt. Det blev även tid för kojbygge och klättring i träden 🙂  Medan kompisarna var i Trollskogen planterade vi tomater på förskolan. Just nu ligger små frön och förhoppningsvis gror i vårt minidrivhus. Har vi tur kanske det tittar upp små, små plantor i nästa vecka. Framöver kommer vi att så bland annat gurkor och sockerärter i vårt grönsaksland.

Idag fredag hade vi som vanligt presentation av Sagopåsen i våra två samlingar. Det är roligt att se vilka böcker barnen tycker om och de tycker oftast det är spännande att få presentera sin bok. Idag hade de barn som haft sagopåsen hemma med sig Rödluvan och Nils Karlsson Pyssling.

Nästa vecka är det dags för barnen födda -08 att ge sig iväg på naturdag. Den utflykten går till Sankt Hansgården i Lund. Mer info finns bredvid tavlan i vår hall.

I hallen hänger även en lapp att fylla i ifall ert barn kommer att vara ledigt under påsken.

Trevlig helg önskar vi på Grodan 🙂

 

 

  • Förälder skriver:

    Så mycket trevligt ni hittar på! Kul att läsa bloggen och få en liten inblick i barnens vecka.

Comments are closed.