Fredagsblogg från Grodan v.10

8 mars 2013

Hej alla föräldrar!

Vi har haft en härlig vecka med både sol och blåst här på Rosa Tornet 🙂

I fredags när vi pedagoger hade studiedag, tog vi del av ett material som heter ”Tillsammans” som är utformat av Lions Quest. Under dagen gick vi en Tillsammanskurs där vi bland annat fick prova på övningar kring att fatta beslut, utveckla en positiv självkänsla samt arbeta med kommunikation och empati. I enlighet med Lpfö10 tar materialet ”Tillsammans” upp frågor kring värdegrunden som vi kommer fortsätta att arbeta mycket kring framöver i barngruppen. Vi ser fram emot att använda oss av det material vi fick ta del av tillsammans med barnen.

I onsdags startade vi vårens första naturdag. Först ut i år var barnen födda 07, grupp 1. De begav sig till Trollskogen och de hade med sig ett fantastiskt väder 🙂 I jakten på vårtecken stannade de till vid bäcken och såg hur det bara var snö på ena sidan. Tillsammans kom de fram till att de berodde på hur solen sken under dagen och hur snön hade smält. Det blev även tid för ”pinnleken”/skatleken där man får leta efter ett bestämt antal pinnar under tre minuter, av dessa byggdes det sen koja. Det var ett glatt gäng som på eftermiddagen kom tillbaka till Rosa Tornet. Nästa onsdag, den 13/3 är det barnen födda 07, grupp 2 som åker till Trollskogen.

Under tiden kompisarna var på utflykt var resten av barngruppen ute i det soliga vädret. Vi passade på att plantera lite vårblommor vid entrén och sorterade lite av de nya uteleksakerna vi köpt in. Det var full aktivitet i trädgården med både fotboll, hinderbana och hopprep. Vi hade en riktigt härlig dag i solen och eftersom vi inte visste hur länge det fina vädret skulle hålla i sig passade vi även denna dag på att äta mellanmål ute.

Under veckan har vi haft ytterligare ett besök av Anna från Naturskolan i Lund. Som ni kanske läst tidigare skriver hon en bok om olika experiment man kan göra ute att göra ute, och hon dokumenterar delar av boken här hos oss. Denna gången byggde hon en ljudstation med olika flaskor, slangar och burkar tillsammans med några av barnen.

Idag fredag hade vi sångsamling. Sångpåsen och ”lådan” kom på besök och barnen såg förväntansfulla ut när ”lådan” viskade vems tur det var att dra ett sångkort. Förmiddagspasset avslutades sen med ett gympapass från Röris för de barnen som ville.

Vi har fortfarande några onamnade pulkor som står på vårt trädäck, så ta gärna en titt där hemma ifall ni saknar en.

I vår hall finns nu en lapp att fylla i ifall ert barn kommer att vara ledigt under påskveckan.

Hoppas ni får en härlig, och lite mindre blåsig helg 🙂

Hälsningar från oss på Grodan