Fredagsblogg från Grodan v.10

7 mars 2014

Hej alla föräldrar!

Denna veckan har vi som ni säkert märkt börjat att öppna ute. Vi kommer framöver att öppna ute onsdagar, torsdagar och fredagar. På måndagar och tisdagar öppnar vi inne och går istället ut runt 8.30 eftersom Grodan och Trädet har planering.

I veckan har vi börjat arbeta lite extra med språk och kommunikation. Vi kommer att fördjupa oss lite extra i detta under mars och april parallellt med vårt dagliga arbete. Det är främst under samlingar som vi både kommer att presentera nytt språkmaterial och arbeta kreativt tillsammans, och därefter hoppas vi att barnen vill utforska och arbeta vidare. Under veckan har vi gjort bokstavsmemory, parövningar, gjort bokstäver i trolldeg och klippt ut bokstäver ur tidningar. Vi hittade ett bra recept på trolldeg som vi gärna delar med oss av 🙂

2dl mjöl
1dl salt
1msk olja
1dl ljummet vatten

Blanda ihop och skapa 🙂 sen in i ugnen, ca 1 timme på 100 grader.

Många av barnen arbetar fortfarande mycket med matematik och vi tycker det är härligt. Det är mycket matteteckningar med både addition och subtraktion och när de väl kommit igång att arbeta är det svårt att få dem att sluta. Några har börjat tillverka pappersremsor med siffror där de börjar på 1, 2, 3 osv, och här finns det inget slut alls 🙂

Trädgården har även utökats med en hinderbana. I måndags stod en liten klätterbana klar och i dag, fredag, har den utökats med en balansbom två balansplattor. Den är inte riktigt klar ännu men vi hoppas den står klar för användning i början av nästa vecka.

Det är bra om ni tömmer barnens fack ute i hallen då och då. Barnen är väldigt stolta över det de har skapat och det är synd att det ligger och blir smutsigt och skrynkligt i facket.

I hallen har vi hängt upp lappar om påskledighet vecka 16 samt om klämdagarna den 2/5 och den 30/5. Vänligen fyll vilka tider barnen kommer att ha under dessa dagar.

Hoppas ni alla får en härlig och vårig helg!
Hälsningar från oss på Grodan