Fredagsblogg från Grodan

8 februari 2013

Veckan som gått har vi haft lite färre barn på Grodan, det har varit både magsjuka och envisa förkylningar som drabbat både barn och pedagoger. Vi hoppas att det lugnar ner sig över helgen och att vi alla är tillbaka på måndag igen. Glöm inte att friskanmäla dagen innan barnen är tillbaka, antingen via mail, telefon eller sms, detta för att vi ska kunna planera vår verksamhet.

I onsdags när det var kramsnö passade många av barnen på att  bygga en stor snögubbe i trädgården. Dom kämpade tillsammans och till slut blev det ett riktigt mästerverk.

IMG_5399

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har också besökt sagogrottan i veckan. Vi läste SjörövarRakel & Kapten Snorfinger  tillsamman. Medan vi läste fick barnen dramatisera det vi läste om. Här ser vi dom stå i masten och spana efter fartyg!

IMG_5412

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Idag före maten hade vi musiksamling tillsammans. Det var mycket uppskattat av barnen som både fick spela och agera dirigenter.

IMG_5453

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanske kommer ni ihåg att vi i höstas hade besök av Anna från Naturskolan i Lund, som arbetade med oss pedagogerna vid ett par tillfällen kring vår utemiljö och hur vi kan arbeta mer naturvetenskapligt med barnen. Ni föräldrar fick även fylla i en medgivandeblankett kring en bok hon skulle göra. Nu är det äntligen dags! Anna kommer till oss nästa vecka, den 13 & 15 februari för att göra lite experiment med barnen till den kommande boken. Vi tycker det ska bli jättespännande 🙂

Nu när det är både snöigt och blaskigt ute så torkar vi barnens ytterkläder som blivit blöta i torkskåpet. Där torkas kläderna i max 30 grader, om ni inte vill att vi ska torka barnens kläder så vänligen meddela oss.

Om ert barn kommer att vara ledigt något under sportlovet, v 8 så fyll i lappan i vår hall.

Trevlig helg önskar vi från Grodan.

 

  • Förälder skriver:

    Vad roligt och spännande och läsa lite om vad barnen gör!
    Hälsar Jonas (Ellinors och Tobias pappa)

  • Förälder skriver:

    Jättekul att på detta sätt ta del av barnens verksamhet! Fortsatt lycka till, Jacob (Walters Pappa)

Comments are closed.