Fredagsblogg från Grodan 27 september 2013

27 september 2013

Naturdagen för 09 och 10.or grupp 2 var lyckad. Fint väder och underbara barn.
Nästa vecka är det o8:ornas tur grupp 1, att bege sig ut i vår vackra natur.

Måndagen den 7 oktober har vi personalmöte. Föräldrarna till Ruben på Grodan och Calle på Trädet är här från kl.15.30-17.30. Evelina är också här tillsammans med er föräldrar och barn.

Vi vill redan nu påminna om att måndagen den 14 oktober är förskolan stängd då vi personal har studiedag.

Höstlovslapp hänger i hallen. Vänligen fyll i dem.

Många av barnen på Grodan tycker om att använda Ipad och enligt önskemål på föräldramötet kommer här några av de appar som används flitigt. I ”Pettssons uppfinningar” får barnen med logiskt tänkande hjälpa olika karaktärer att lösa Pettsons uppfinningar. Det kan vara allt ifrån hur ledningarna ska kopplas så att att man kan få vatten till att hjälpa gumman att få socker i kaffet. Barnen tycker om att fundera kring detta och sitter antingen ensamma eller så hjälps de åt i grupp.

”Balloon party” är ett spel där barnet tränar öga-hand koordination genom att smälla ballonger med fingret. Här tränar de även finmotoriken.

I språkappen Happi läser parar barnet ihop ord och bild, detta spel kan barnet göra självständigt genom att läsa ordet och hitta rätt bild eller så kan en vuxen läsa och barnet hittar bilden som tillhör. En annan populär språkapp är LetterSchool där barnet bland annat följer med fingret hur man skriver de olika bokstäverna. Det är en app med mycket ljud och spännande saker som händer som aktiverar många av barnens sinnen.

Fler exempel på appar kommer nästa vecka.

Ha en trevlig helg önskar vi på Grodan.

På föräldramötet tog vi upp följande;